İZKA'dan dünya mirası bergama'ya tanıtım desteği

  • 0
  • 805
İZKA'dan dünya mirası bergama'ya tanıtım desteği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İZKA Kalkınma Kurulu, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmeyi başaran Bergama için afiş hazırlayıp havalimanlarına asılması için destek olma kararı aldı. Kurul üyelerine seslenen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç İzmir'deki diğer tarihi miras alanlarının UNESCO listesine girmesi için destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

İzmir Kalkınmma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu'nda UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne 999. sıradan giren Bergama'ya tanıtım desteği kararı çıktı. Bergama Belediyesi UNESCO Dünya Mirası Alan Yönetimi Birim Başkanı Yaşagül Ekinci, Bergama'nın 999. olarak Dünya Kültürel Mirası Listesi'ne girme sürecini katılımcılarla paylaştı.Ekinci, "İlk çağlarda dünyaya yön veren antik kent ve birikime sahip İzmir, Ortaçağ'a yön veren Kuzey İtalya gibi olabilir. Elimizdeki gücün farkına varmamız gerekiyor" diye konuştu.

İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu da bahar aylarında kurul üyeleri olarak Bergama'ya gidilmesi önerisinde bulundu. Kurul üyelerini ilçesine beklediğini belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Dünya Mirası Listesi'ne girmenin kendileri için heyecan veren bir süreç olduğunu söyledi. Gönenç, "Bizim işimiz yeni başladı. Listeye girme süreci biz de dahil bir çok insanın beklemediği kadar hızlı sonuçlandı. Bergama'nın çok önemli bir potansiyeli var. Biz bundan sonra İzmir'deki diğer alanlarda yapılacak çalışmalara da katkı koymaya hazırız. Bu konuda profesyonel bir ekibin oluşturulmasında yarar var" dedi.

Destination İzmir Başkanı ve Bülent Tercan, Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde olduğunu belirten afişlerin hazırlanıp havalimanlarına asılmasının İZKA tarafından yapılmasını önerdi. İZKA Kalkınma Kurulu, öneriyi İZKA Yönetim Kurulu'na sunma kararı aldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv