İzmir 1900’e Funda Arar’lı tanıtım

  • 0
  • 6.023
İzmir 1900’e Funda Arar’lı tanıtım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Folkart'ın sponsorluğunda, ESİAD'ın desteğinde yazar Prof. Dr. Çınar Atay'ın hazırladığı "İzmir 1900"  düzenlenen özel bir gece ile tanıtıldı.
 

Folkart Towers'da düzenlenen ve sunuculuğunu Volkan Severcan'ın yaptığı geceye İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir eski Valisi Cahit Kıraç, Folkart Sanat Danışmanı Doğan Hızlan ile İzmir'deki oda ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla davetliler katıldı.

Gecede konuşan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'deki yatırımlara başlamalarıyla kenttekilerin kendilere her türlü desteği verdiğini; yapılan eleştirileri de dikkate aldıklarını anlatarak, "Folkart'a yatırım sürecinde İzmir'in ev sahipliğinde bize her türlü desteğin verilmesi sayesinde bizler de sayenizde artık İzmirli olduk" dedi.

Kitapta anılar ve duyguların yanı sıra eski fotoğrafları da görünce yazar Atay'ı taktir edip, kıskandığının altını çizen Sancak, "İnşa edilen 100 yıllık binaların yıllar sonra bir kitapta görmek büyük mutluluk. Gelecekte bakacağımız fotoğraf ve tablolarda yer almak için bir dokunuş yapmak istedim. Kentin önümüzdeki süreçteki silüetlerden biri olan Folkart, inşaatı aslında bir sanat olarak görmekte. Geçmişte olduğu gibi yarın da şehre yapacağımız katkıları ile yarınlarda da kalıcı olmak istiyoruz" diye konuştu.

Folkart ailesi olarak spora, sanata, eğitim ve sağlık alanlarındaki projelerde yer almaya çalıştıklarını belirten Sancak, "Bu özveriyi lütuf olarak saymak doğru değil. Sosyal sorumluluk projelere bakışımız Avrupai bir özentiden öte, köylerimizde varlıklı alilerin diğerlerine verdiği destek gibi görülmeli. Biz bu düsturdan yola çıkarak "İzmir 1900" kitabına elimizden gelen desteği vermek istedik" ifadelerini kullandı.
Mesut Sancak, 7 Şubat'ta açılışını yapacakları Folkart Sanat Galerisi'nin sanat danışmanlığını Gazeteci, yazar Doğan Hızlan'ın  görev alacağını aktararak  sözlerini “galerimizin açılışı Ellerin Büyüsü isimli sergiyle olacak. Fahri Özdemir genel koordinatörlüğündeki sergide Salvador Dali, Rodin gibi sanatçıların yanı sıra Türk ressamların da eserlerini sergileyeceğiz" diye noktaladı.

ESİAD Başkanı Mustafa Güçlü de Kentle özdeşleşmiş bir Folkart bulunduğunu ve İzmir birlikteliği ile böylesi önemli bir eserin ortaya çıkması sağlandığını söyledi. “ Folkart'ın bu anlayışının Vakıf ve benzeri bir yapılanmayla desteklenmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

BİLMEYENLER İÇİN YAZDI
Kitabın yazarı Prof. Dr. Çınar Atay ise kitabı bir tarih kitabı olarak değil İzmir'de yaşayıp da kenti bilemeyenler için yazdığını dile getirerek; “Daha önce yine ESİAD için ‘İzmir'in İzmir'i’ adlı kitabı yazdığını hatırlatan Atay, "ESİAD bu kitabımızın ardından benden 2'nci bir kitap daha istedi. Yaklaşık 2.5 yıllık bir çalışmanın ürünü olan bu kitapta ‘İzmir neydi, nereye geldi' konusunu işledik."
Konuşmaların ardından şarkıcı Funda Arar sahne alarak İzmir’in Kavakları başta İzmir Türküleri ve şarkılarıyla tanıtım gecesine katılanları coşturdu.

 
Ahmet Tükel,  KemalBaysak, Ahmet Küçükbay, Tufan Ünal, Cem Bakioğlu 

Celal Kocabaş, Mustafa Toprak, Cahit Kıraç, mesut Sancak,Celal Uzunkaya
Şenay Düdek, Hamdi Türkmen
 
Serkan- Yeşim İpek
Zeynep Kemahlıoğlu- Yalım Temizocak, Nilgün Özsaruhan
Deniz Gökşen
Bülent Sarper- Filiz Eczacıbaşı Sarper
Cenk- Defne Ersözlü
Gizem Bayır- Özgür Ekmekçioğlu
Volkan Severcan
Tina- Eli Alharal
Moiz- Berkay Eskinazi
Mahir-Gülnur Vural
Doruk Kaya
Ezgi-İbrahim Görücüoğlu
Sevgi Şahin, Muzaffer Tağıl
Ersan-Elif Özbelge
Kemal Çolakoğlu

 Ferit Kora
Mesut- İnci Sancak
Metin – Ferah Sancak
Kıvanç – Görkem Eriş, Özgür Yasemin
Melisa- Mert Pala
Fadıl- Sezin Sivri
Mehmet Kanneci, Sedef-Muzaffer Tunçağ
İnci Gümüşkaya- Levent Ürkmez
Ayfer- Hüseyin Erikçi
Oğuz-Serap Özkardeş, Deniz Özkardeş
 

 Neslihan- Berk Tuntaş, Başar Karcıoğlu, Dilek – Volkan Sintaç, Ferit Kora, HüseyinDivrik, Alpan Veryeri, Azalp Aslan, Berçin- Gafur Alişer
Recep Sami Çukurova, Mehmet Aktaş, Cüneyt Başbakkal,Mehmet Ali Kasalı, Hasan Küçükkurt
Hüseyin, İsmail Kuloğlu, Mustafa Güçlü
Samim- Rüyal Sivri,Hatice- Mehmet Akgül
Geza Dologh, Ebru Derin, Necmi Çalışkan
Ahmet-Berna Yeşilyurt, Nursel-Feridun Yeşilyurt
Erdoğan Özgörkey, Nail Özkardeş

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Arşiv