İzmir Barosu Bornova ve Buca'daki ağaç katliamını yargıya taşıyacak

  • 0
  • 746
İzmir Barosu Bornova ve Buca'daki ağaç katliamını yargıya taşıyacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in Bornova ve Buca sınırlarındaki yaklaşık 100 bin çam ağacının, çimento fabrikalarının hammadde gereksinimini karşılamak amacıyla kesileceği iddiasına İzmir Barosu'ndan sert tepki geldi.  İki çimento fabrikasının Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan ruhsat alması vatandaşların da tepkisine yol açarken İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Başkan Özcan çevre katliamına seyirci kalmayacaklarını ve kararın gözden geçirilmesi gerektiğini savunarak hukuki yollardan vatandaşların haklarını arayacaklarını ifade etti. Özcan, "Aldığımız bilgilere göre Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 24 Nisan 2014 tarihinde Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası’na, Bornova Işıkkent’te 84 dönümlük arazide ve yaşları 10-15 arasında değişen çam ağaçlarını kesmesi için ruhsat verdi. Işıkkent Gökdere Köyü’nün yanı başındaki bu alanın şirkete tesliminin 17 Temmuz’da yapıldığı ve kesimlerin başladığını öğrendik. Aynı şekilde Batıçim’e de kesim için ruhsat verildiği bilgisi bizlere ulaştı. Bu gelişmelerden bizim gibi bölge halkı da ciddi anlamda rahatsız. Bu katliama dur denilmesi gerekiyor. Hukuksal anlamda mücadelemizi vereceğiz." dedi.

Yürütmeyi durdurma kararı çıktı
Başkan Aydın Özcan 2.İdare Mahkemesi'nin ağaç kesimi ile ilgili Urla Ovacık'ta yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "İzmir 2. İdare Mahkemesi, ormanlık alanda ağaç kesiminin başlamış olmasını esas alarak, 'dava konusu işlemler esas alınarak ormanlık alanda kesime başlanılmış olması ve devamı hâlinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle'  idarenin savunması alınana kadar imar planlarının yürütmesini durdurduğunu açıkladı. Bu karar sevinçle karşılandı. Bornova'da erozyonu önleyen ağaçların katledilmesine karşı duyarsız kalamayız. Madencilik faaliyetleri adına çevrenin tahrip edilmesine, kentin beton yığını haline dönüştürülmesine içimiz el vermiyor. Dolayısıyla İzmir Barosu olarak halkımızın yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz ve onların bu haklı mücadelesine destek olacağımızı ifade ediyoruz."
Bu arada İzmir Barosu yönetimi Baro’nun Kent ve Çevre Komisyonu’na konunun araştırılması ve yürütmenin durdurulmasına yönelik olarak dava açılması konusunda talimat verdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv