İzmir Barosu’ndan Çakmaklı köylülerine hukuk desteği

  • 0
  • 893
İzmir Barosu’ndan Çakmaklı köylülerine hukuk desteği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Barosu, Aliağa Çakmaklı Köyü'nde Danıştay tarafından yürütmesi durdurulmasına rağmen faaliyetine devam eden ithal kömürlü İzdemir termil santraline dikkat çekmek için köylülerle birlikte toplantı yaptı. İzmir Barosu Çevre Komisyonu  Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi  Av.Gülay Ufuke Serin,  Yönetim Kurulu Üyesi Av.Nilay Ertem Durlu ile Kent Çevre Komisyonu  Kordinatörü  Av.H. Enis Dinçeroğlu söz konusu termik santralinin Danıştay kararına uymadığı gibi bacasına ilaveten 350 Megavatlık ikinci ünite için çalışmalarda bulunmasına tepki gösterdiler.

Çakmaklı Köyü'nde vatandaşlarla bir araya gelen İzmir Barosu avukatları yargı kararının yerine getirilmesi talebinde bulundular. Termik santralin çevre kirliliğine ve insan sağlığına olumsuz etkileri olacağına dikkat çeken avukatlar yanlıştan dönülmesi gerektiğini savundular.

Yargı kararı uygulanmalıdır
Avukatlar düzenlenen  ÇED bilgilendirme  toplantısında Danıştayın verdiği kararın baroların çevre ve insan sağlığını ilgilendiren konularda taraf olabileceğini, yargı kararlarının uygulanmasını sağlama görevi olduğunu, bunu da hukukun üstünlüğü sağlama gayretiyle yaptığını dile getirdiler. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yargı kararlarının ivedilikle uygulanması gerekmektedir. Uygulanmaması halinde sorumlular hakkında idari ve cezai soruşturmaların açılmasına karar verilmesi, hukukun üstünlüğüne inanan ülkemiz açısından gerekli olacaktır. Baroların görevleri hukukun üstünlüğü, yargı kararlarının uygulanması ve hakkın tesçili olduğundan yargı kararlarının yerine getirilmesi büyük zorunluluk ve önem arz etmektedir." Katılım çok yoğun olduğundan toplantı yapılan alanın yetersizliği nedeniyle  ÇED bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilemeyerek ileri bir tarihe ertelenmesi talep edilmiş ve konu tutanak altına alınmıştır.

Hukukun üstünlüğü için varız
İzmir Barosu'nun pek çok davada olduğu gibi kamu yararı olan çevre konularında da duyarlı davrandığını ve Çakmaklı Köyü'ndeki yaşanan sorunun çözümü için avukat görevlendirdiğini belirten İzmir Barosu Başkanı Av.Aydın Özcan ise bundan sonra da hukukun üstünlüğünün korunması adına bu tür uygulamalarda halkın yanında olmayı sürdüreceklerini söyledi. Başkan Özcan ayrıca Çakmaklı Köyü'nde Danıştay kararlarının uygulanması gerektiğini savundu ve halkı da sağduyuya davet etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv