İZMİR BAROSU’NDAN TÜRK MÜZİĞİ ŞÖLENİ

  • 0
  • 658
İZMİR BAROSU’NDAN TÜRK MÜZİĞİ ŞÖLENİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Barosu Smyrna Türk Müziği Korosu “Münir Nurettin Selçuk ve Nev’eser Kökdeş” şarkıları konseri, Eşrefpaşa Dr. Selâhattin Akçiçek Kültür Merkezi Avni Anıl Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Konserin  Şefliğini İdris Ercan yaptı.

Konserde Münir Nurettin Selçuk’un eserleri ve Nev’eser Kökdeş’in güftesi ile şarkılarına  yer verildi. Şarkıları İzmir Barosu Smyrna Türk Müziği Korusu seslendirdi. Konserde toplam 24 şarkı söylendi. Konuk solist Bengi Yaman 4 şarkı ile konsere renk kattı. Gecede  3 eser seslendiren Asuman Ertekin göz doldurdu.

Konserde Münir Nurettin Selçuk’un “Aziz İstanbul, Dönülmez akşamın ufkundayız, vakit çok geç, Bahçemde açılmaz seni görmezse çiçekler” eserleri seslendirildi. Konsere Asuman Ertekin , Zekai Uysallar, Şenay Yıldırım, Zeliha Pamukoğlu, Can Özeren, Pınar Aydoğan, Nail Yıldırım, Ayfer Ustaoğlu, Şener Selçuk , Ayşe Uzunefe, Şefik Ant, Yükselen Kolday VE Nuray Karasan solist olarak katıldı.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren konserde koro seyircilere tam bir müzik ziyafeti verdi. Konsere, Baro çalışanlarının yanı sıra  Kültür Bakanlığı Devlet Korosu ve sanatçıları ve Ege Üniversitesi öğretim elemanları da katıldı.

GECE ONLARIN ADINA DÜZENLENDİ
İlk müzik eğitimini babasından alan Nev’eser Kökdeş besteciliğe on iki yaşında başladı. Aynı zamanda gitar, piyano ve tambur çaldı. Kökdeş’in bazı kaynaklara göre 500’den fazla, bazı kaynaklara göre de 1000’den fazla eser bestelediği tahmin ediliyor. Münir Nurettin Selçuk, on beş yaşında Dar-ül Feyz-i Musıkî Cemiyeti’ne öğrenci olarak girdi; üç yıl sonra da, hanendelerinden biri olduğu topluluğun konserlerine çıktı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv