İzmir’de “Avrupa” buluşması

  • 0
  • 916
Yazı Boyutu:

Dünya SağlıkÖrgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde 20 Haziran’da başlıyor. Toplantıya Kopenhag, Oslo, Oxford,St.Petersburg, Floransa, Helsinki, Milano, Barcelona, Venedik, Moskova,Varşova, Zagrep, Manchester, Belfast, Liverpool, Cardiff, Glasgow, Atina,Kudüs, Viyana ve Madrid gibi kentlerden belediye başkanı, üst düzey yönetici veproje koordinatörleri ile Sağlık Bakanlığı yetkilileri katılıyor. 

EXPO 2020 hedefinde, “Daha iyi bir dünya için yeniyollar / Herkes için sağlık” temasıyla yola çıkan İzmir’de, BüyükşehirBelediyesi, Avrupa Sağlıklı Şehirler toplantısına ev sahipliği yapacak. DünyaSağlık Örgütü (WHO) tarafından her yıl sağlıklı şehirler ve ulusal ağlarayönelik düzenlenen “Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve TeknikKonferansı”, bu yıl 20 – 22 Haziran 2013 tarihleri arasında İzmir BüyükşehirBelediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.Yeni Avrupa sağlık politika ve stratejisi olan “Sağlık 2020”prensiplerini, hedeflerini ve yaklaşımlarını yansıtan konferansın teması,“Sağlık ve Refah için Yenilik ve Paylaşılmış Yönetişim” olarak belirlendi.Konferansta, yerel politikalarda sağlık, dirençli toplumlar oluşturmak ve halksağlığının ekonomi üzerindeki yeri gibi konular ele alınacak. 3 gün sürecekolan konferans Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek veyapılacak olan teknik gezilerle dünyanın farklı ülkelerinden gelen katılımcılarkenti görme şansı bulacak.Toplantıya, “Sağlıklı Kentler Ağı”na üye olan 52 Avrupaülkesindeki 131 kentten belediye başkanları, üst düzey yöneticiler ve projekoordinatörleri ile Sağlık Bakanlığı yetkilileri katılacak. Ayrıca AvrupaKomisyonu, Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programıtemsilcilerinin de katılımıyla İzmir’e yaklaşık 400 ziyaretçi gelecek.Brüksel, Kopenhag, Oslo, Oxford, St.Petersburg, Floransa,Helsinki, Milano, Barcelona, Venedik, Moskova, Varşova, Zagrep, Nantes,Manchester, New Castle, Belfast, Liverpool, Cardiff, Glasgow, Atina, Kudüs,Viyana, Madrid gibi kentlerden İzmir’e gelecek üst düzey yöneticiler arasındaMadrid (İspanya) Belediye Başkanı Luis Partida Brunete, Kopenhag (Danimarka)Belediye Başkanı Ninna Thomsen, Udine (İtalya) Belediye Başkanı Furio Honsell,Liege (Belçika) Milletvekili Georges Pire ve Dünya Sağlık Örgütü Avrupa BölgeOfisi Sorumlusu Dr. Agis Tsouros de bulunuyor.
Dünya Sağlık Örgütü’nün 2012 yılındaki toplantısı, Rusya’nın San Petersburgkentinde düzenlenmişti.

Kent olanaklarındaeşitlik                                                    
Kentleşmenin artması ve yoğun göçler nedeniyle, kent ve kentli sağlığınıyoğun biçimde çalışma alanına dahil eden Dünya Sağlık Örgütü; yoksulluk,şiddet, sosyal dışlanma, kirlilik, standardın altında olan barınma, orta vegenç yaştaki insanların karşılanamayan ihtiyaçları, evsiz insanlar vegöçmenler, sağlıksız yerleşim planlaması, katılımcı çalışmaların eksikliği veeşitsizlik ile sürdürülebilir gelişme konusuna ciddi şekilde eğilme ihtiyacışeklinde sıralanabilecek sağlık alanında büyüyen tehditleri vurgulayarak, bukonuların iyileştirilmesi ve yaşam standartların yükseltilmesi konusundaçalışmalarını sürdürüyor. Sağlıklı Kentler Ağları ise bu çalışmalar kapsamındakentlerin “daha sağlıklı” olması ve kentlinin genelinin kentin olanaklarındaneşit biçimde yararlanmasını hedefliyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv