İzmir Doğalgaz’dan çevreye katkı

  • 0
  • 623
İzmir Doğalgaz’dan çevreye katkı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Doğalgaz her sene tekrarladığı ağaçlandırma çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
Ege Orman Vakfı ile 2007 yılında başlattığı iş birliği çerçevesinde çalışmalarına devam eden İzmir Doğalgaz, Torbalı Taşkesik Köyü bölgesi ağaçlandırma alanına bin fidanın dikimi daha gerçekleştirdi. Yapılan çalışma ile yedinci İzmir Doğalgaz Korusu oluşturuldu.
Çevreye yönelik çalışmalarıyla da ön plana çıkan İzmir Doğalgaz, ağaçlandırma çalışmalarıyla İzmir’in yeşil bitki örtüsüne katkıda bulunmaya devam ediyor. 2007 yılından günümüze kadar gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarında binlerce fidan, çalışanların da katkılarıyla, toprakla buluşturuldu.
Taşkesik Köyü ağaçlandırma alanında yapılan törene İzmir Doğalgaz Genel Müdür Yardımcıları Ercüment Duman, Alim Karataş, Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk ve çok sayıda çalışan katıldı.

Tören alanında yaptığı konuşmada ağaçlandırma çalışmalarının gelecek açısından önemine değinen Genel Müdür Yardımcısı Alim Karataş, “Dikilen her fiden bizlerin ve doğanın geleceği için atılmış önemli bir adımdır. Bu fidanlar tüm canlıların yaşanabilir alanlarını genişletmede önemli rol oynayacaktır. Bizlere düşen bu alanları sistemli bir şekilde genişletmek, önceki fidanlara yenilerini eklemektir. Bu noktada şirketimize ağaçlandırma çalışmalarında destek veren Ege Orman Vakfı’na teşekkür ediyorum. Gelecek yılarda da iki kurumun iş birliği ile binlerce fidanı İzmir’e kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Ege Orman Vakfı adına şirketlerin ağaçlandırma çalışmalarındaki sürekliliğini bir başarı ölçütü olarak gördüğünü belirten Vakıf Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk, “İzmir Doğalgaz olarak yılardır ağaçlandırma çalışmalarına zaman ayırıyorsunuz, emek veriyorsunuz, dikilen fidanlarınızı takip ediyorsunuz. Bunu bir sivil toplum kuruluşu çalışanı olarak çok önemsiyorum. İzmir Doğalgaz’a ve çalışanlarına doğaya yaptığı bu sürekli katkı için teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından bölgede yapılan ağaçlandırma ve bakım çalışmaları hakkında bilgi aktaran Öztürk, İzmir Doğalgaz’ın katkılarından dolayı Karataş’a teşekkür plaketi verdi.
Tören sonrasında çalışanlar çok sayıda fidan dikimini gerçekleştirerek sulama işlemini gerçekleştirdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv