İzmir’e “gençlik aşısı”

  • 0
  • 783
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek projesi “Abla-Ağabey-Kardeş”te yeni dönem 240 gencin katılımıyla başladı. Havagazı’nda gençler ve kardeşleriyle buluşan Başkan Aziz Kocaoğlu, kentin ve ülkenin gelişmesinde sosyal sorumluluk projelerinin kritik rol oynayacağını söyledi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Uzat Elini Kardeşe, Güvenle Bak Geleceğe” sloganıyla 2007 yılında start verdiği “Abla-Ağabey-Kardeş” projesinde yeni dönem heyecanı başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Abla-Ağabey-Kardeş” projesinin yeni dönem katılımcılarıyla bir araya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen buluşmada abla-ağabey gençler ve kardeşleriyle yakından ilgilenen Başkan Aziz Kocaoğlu, kırsaldan göç eden ailelerin kente tutunması sağlamak üzere geçirilen projenin, üniversite öğrencilerine de gönüllük bilinci aşıladığını söyledi.

Kentin ve ülkenin gelişmesinde sosyal sorumluluk projelerinin kritik rol oynayacağını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:“İzmir’e metro, raylı sistem, kültür merkezleri, binalar, yollar yaptık. Ama bunların içerisinde benim için en önemli projelerin başında ‘abla-ağabey-kardeş’ geliyor. Bu proje, üniversite genci için yarın iş ararken çok önemli olacak. Dünyada gelişmiş ülkelerde sosyal sorumluluk projelerinde yer almak, okul derecesinin de üstünde tutuluyor. Ayrıca üniversite gençliğimize gönüllüğünün bilincine varmak gibi bir deneyim katıyor. Kardeşlerimizin de İzmir’i tanıması, yaşam biçimini öğrenmesi için geliştirilen, tek kelimeyle ‘mükemmel’ bir proje bu.  Üniversite gençlerinin bu tür projelerde daha çok yer alması gerekiyor. Projenin tüm Türkiye’ye yayılması arzumuzdur. Gençlerin bu projede yer almasını diliyorum. Bu projeleri büyüttükçe bu kent kalkınacak, ülkemiz kalkınacak ve ülkemizi daha sağlıklı nesillere emanet edeceğiz. ” 

Önce paylaşmak
2007 yılı Mart ayında bir sosyal dönüşüm projesi olarak Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konan ”Abla-Ağabey-Kardeş Projesi”, her öğretim döneminde üniversite öğrencisi gönüllü abla ve ağabeyleri kardeşleri ile buluşturuyor. İzmir’e iç göçle gelen aileleri hedef alan proje, bu tür etkinliklerle kardeşlerin kent yaşamına katılmasını sağlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Merkezi’nde yapılan ön görüşmelerden sonra gönüllüler, gerekli belgeleri ve eğitimlerini tamamlayarak kardeşleri ile buluşmaya hazır duruma geliyor. 

Örnek proje seçildi
“Abla-Ağabey-Kardeş Projesi”, Türkiye’nin dört büyük kentinde (İzmir, İstanbul, Ankara ve Bursa) sürdürülen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de paydaş olduğu İGEP (İç Göç Entegrasyon Projesi) kapsamında Nisan 2010’da İzmir’de gerçekleştirilen “Kentsel Yoksullukla Mücadele ve Sosyoekonomik Bütünleşme İçin Stratejik Eylem Planı Konferansı”nda da ele alınmış ve konferansa katılan uzmanlar ve akademisyenler tarafından “en iyi örnek” olarak gösterilmişti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv