İzmir Ekonomi, yeniden ilk 50’de

  • 0
  • 624
İzmir Ekonomi, yeniden ilk 50’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

TÜBİTAK’ın üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilikperformanslarına göre sıraladığı “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi”ndeİzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 35. sıradan 28’e yükselerek bir başarıya dahaimza attı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklananaraştırmada böylelikle İzmir Ekonomi Üniversitesi Ege Bölgesi’nden 38,95’likpuanla listeye giren tek vakıf üniversitesi olmayı, üst sıralara yükselerek,sürdürdü.
 
 
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı EkremDemirtaş, listenin 2012’den bu yana hazırlandığına ve her yıl en girişimci veyenilikçi 50 üniversite içerisinde Ege Bölgesi’ndeki tek vakıf üniversitesiolarak yer alma onurunu yaşadıklarına dikkat çekti. Başkan Demirtaş, “Girişimcive Yenilikçi Üniversite Endeksi, üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilikperformanslarına göre sıralayarak, üniversiteler arası girişimcilik veyenilikçilik merkezinde rekabetin artmasına katkı koyuyor. Biz klasik bireğitim ile standart üniversitesi mezunları yetiştirmek için bu üniversiteyikurmadık. Kuruluşumuzda bu üniversitede ülkemizin ihtiyacı olan girişimcileriyetiştirmeye soyunduğumuzu belirtmiştik. Bunu yenilikçi bir anlayış ileyapacaktık, son açıklama da bunu başardığımızı gösteriyor. Yılların emeği busıralama ile yeniden tescil edilmiştir” dedi.
 
‘Girişimcilik zorlubir kulvardır’

İş arayan değil, iş kuran mezunlar yetiştirmenin haklıgururunu yaşadıklarını belirten Başkan Demirtaş, şunları söyledi:

“Girişimcilik, zorlu bir kulvardır. Girişimcilik kulvarındaöğrencilerimizin “İzmir Ekonomi Üniversitesi” farkını yaratmalarını bekledik.Kuşkusuz bu başarıda öğrencilerimizin daha okurken şirket kurmasını, iş sahibiolmasını sağlayan çok önemli projeleri gerçekleştiren Embriyonix birimimizinbüyük katkısı var. Embriyonix özellikle teknoloji ve tasarımla ilgili projelerigeliştirip iş kurulmasını ve yatırımcı bulmasını hızlandırıcı bir merkezdir.Bir kısmı; henüz öğrenciyken milyon dolarları bulan şirket değerlerine ulaştı,bir kısmı; aile şirketlerine sahip çıktı, bir kısmı da; büyük riskleri sıfırsermaye ile göze alıp girişimci oldu. Girişimci ve yenilikçi listesinde her yılbizleri daha yukarılara taşıyan tüm İEÜ Ailesini tebrik ederim.”

 
‘Stratejimize göreilerliyoruz’

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen de Girişimci ve YenilikçiÜniversite Endeksi ile üniversitelerin, bilimsel ve teknolojik araştırmayetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik veyenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları altında 23göstergeye göre sıralandığına işaret etti. 144 üniversitenin değerlendirmeyealındığı çalışmada 28. sıraya yükselmelerinde gelecek stratejilerini yoğunçalışmalarla belirleyerek kararlılıkla ilerlemeleri olduğunu kaydeden Prof. Dr.Esen, “Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliğinde 6,8, Fikri MülkiyetHavuzunda 5,6, İşbirliği ve Etkileşimde 14,4, Girişimcilik ve YenilikçilikKültüründe 7,8, Ekonomik Katkı ve Ticarileşmede 4,3 puan aldık. Böylelikle EgeBölgesi’nden 38,95’lik toplam puanla listeye giren tek vakıf üniversitesiolduk” diye konuştu.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

Arşiv