İZMİR EKONOMİ’DE NÖBET DEĞİŞİMİ

  • 0
  • 699
İZMİR EKONOMİ’DE NÖBET DEĞİŞİMİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, görevini İEÜ İşletme Dekanı Prof. Dr. Can Muğan’a devretti. Prof. Dr. Muğan, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin ilk kadın rektörü oldu. İEÜ Mütevelli Heyet Toplantısı öncesinde gerçekleşen devir teslim töreninde İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve Mütevelli Heyet Üyeleri, Prof. Dr. Esen’e yaptığı çalışmalar nedeniyle plaket sundu. Prof. Dr. Esen, İEÜ Mütevelli Heyet Başkan Danışmanı ve öğretim üyesi olarak görevini sürdürecek.

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Prof. Dr. Esen’in 2 yıl süreyle üniversite adına başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek, “Üniversitemiz hep kendi içerisinden rektörlerimizi çıkardı. Kurumu en iyi bilen akademisyenlerimizle çalıştık. Rektörlerimiz, bugüne dek hep başarılı çalışmalar yürüttü. Üniversitemizin 15. yılında her geçen gün farklı başarı hikâyeleri yazılıyor. Rektörümüz Prof. Dr. Can Muğan, ODTܒden gelerek üniversitemizde görev aldı. İşletme Fakültesi Dekanlığı’nı yürütüyordu. 4. Rektörümüzün kadın olması İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin çağdaş yüzünün topluma yansımasıdır. 2 yıl boyunca başarılı çalışmalar yürüteceğine inanıyoruz” dedi.

‘Ekip çalışmasıyla ilerleyeceğiz’
İEÜ Rektör V. Prof. Dr. Can Muğan da, başarının ekip çalışmasıyla geldiğini, bunu göz önünde tutacağını kaydetti. Prof. Dr. Esen’in başlattığı projeleri tamamlayacağını, bunun yanı sıra yeni çalışmalarla kuruma hizmet vereceğini aktaran Prof. Dr. Muğan, “Zor bir görev ancak üniversitemizi daha da yüksek başarılara birlikte götüreceğiz” diye konuştu.

‘İzmir Ekonomi’de yola devam’
İEÜ 2014-2016 Yılları Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen de, üniversitenin kuruluşundan itibaren 15 yıldır her birimini daha ileri seviyeye taşımak için görev yaptığını, İEÜ Mütevelli Heyet Başkan Danışmanlığı ve akademisyen olarak öğrencilerin gelişimine katkı sağlamayı sürdüreceğini söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv