İZMİR, EMITT TURİZM FUARI’NDA

  • 0
  • 590
İZMİR, EMITT TURİZM FUARI’NDA
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir, İstanbul’da gerçekleşen 19. EMITT 2015– Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına katıldı. İzmir Valisi ve İzmir Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak başkanlığındaki heyette Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar Belediyesi, Karaburun Belediyesi, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) ve SKAL yetkilileri bulunuyor. Türkiye’nin bir çok ilinden Vali ve Belediye Başkanlarının  katılımıyla gerçekleşen fuar açılışı yoğun ilgi gördü.

 Fuarda, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından hazırlatılan ortak İzmir standıyla dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerine İzmir tanıtımı yapıldı. İzmir’in Akdeniz kimliğini ön plana çıkaran Alaçatı ve  Seferihisar evlerini çağrıştıran mavi renk ağırlıklı standı büyük beğeni topladı.
İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak “Türkiye’de Doğu Akdeniz bölgesinin en büyük fuarlarından biri olan EMITT’ in yapılıyor olmasını çok önemsiyoruz. Fuara, İZKA’nın temin etmiş olduğu İzmir standı altında yerel yönetim, sivil toplum ve özel sektör temsilcileri ile birlikte yaklaşık 60 kişilik bir heyetle katıldık. İzmir’i ulusal ve uluslararası turizm profesyonellerine anlattık. Fuar öncesinde İZKA’nın yapmış olduğu toplantılarda belediyelere ve sektör temsilcilerine EMITT Fuarına birlikte katılım çağrısı yapıldı ve davete icabet eden belediye ve sektör temsilcileriyle fuara katıldık.

İzmir’in Dünyadaki marka bilinirliğini artırmak amacıyla turizm fuarlarına katılımı önemli görüyorum. Turizm denince akla İzmir geliyor. Sadece deniz turizmi de değil; kültür turizminden, termal turizme kadar birçok turizm çeşidine ev sahipliği yapabiliyoruz. Burada İzmir çatısı altında tek elden, bütünsel bir tanıtım çalışması yapıyor olmak İzmir’in marka değerinizi artırıyor. Burada asıl görev turizm sektörüne düşüyor. İzmir Kalkınma Ajansı olarak sektöre stant imkanı sağladık. Sektörün de etkin tanıtım ve profesyonel işbirlikleriyle kente ekonomik açıdan fayda sağlayacak sonuçlar yaratmasını bekliyoruz. Bundan sonra Mart ayında Almanya’nın Berlin kentinde gerçekleşecek olan ITB Berlin Turizm Fuarına katılım sağlayacağız. İzmir Kalkınma Ajansı olarak yine büyük bir İzmir standı alacağız. Tüm Turizm sektörünü ve belediyelerimizi bu stant altında İzmir’i temsil etmeye davet ediyoruz”dedi.

İZMİR STANDI İLGİ ODAĞI OLDU

Stantta İzmir tanıtım malzemeleri ile birlikte mandalina, süt, incir, lokum, zeytinyağı gibi İzmir’in yerel tatlarından seçkiler sunuldu. Keçe workshopu da yapılan ve halkın büyük beğenisini kazanan standın önünde yoğun kalabalık oluştu.  İzmir çatısı altında katılım sağlayan İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar Belediyesi, Menderes Belediyesi, Selçuk Belediyesi, Karaburun Belediyesi, Dikili Belediyesi, Selçuk Ticaret Odası, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ETİK, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) ve SKAL ile birliklerle Bergama Belediyesi, Dikili Belediyesi ve ÇEŞTOB ayrı bir stantla da EMITT fuarında yer aldılar. İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Toprak, İzmir standındaki deskleri ve ayrı katılım sağlayan Bergama Belediyesi, Dikili Belediyesi ve ÇEŞTOB’un stantlarını tek tek ziyaret ederek katılımcılarla fotoğraf çektirdi.
İstanbul /TUYAP- Büyükçekmece fuar alanında 19. kez düzenlenecek olan EMITT- Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 65.000 metrekarede, 12 ayrı salonda 70’in üzerinde ülkeden 4500’den fazla firmanın katılımıyla bir ilke imza attı. Geçen yıl 63.230’u turizm profesyoneli olmak üzere 136.730 ziyaretçi tarafından gezilen Türkiye ve Doğu Akdeniz turizminin en büyük buluşmasının gerçekleştirileceği EMITT fuarına 36 bölgesel birlik ve dernek destek sağladı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv