İzmir gençlere kucak açıyor

  • 0
  • 1.362
İzmir gençlere kucak açıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gönüllü kuruluşlar ve ilçebelediyelerle birlikte yürüttüğü “İzmir Gençlere Kucak Açıyor” projesinde yenidönem hazırlıkları tamamlandı. 5 yıldır başarıyla uygulanan örnek projede,üniversiteye kazanıp İzmir’e gelen öğrencilere barınmadan ulaşıma kadar herkonuda destek veriliyor.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin,  üniversiteeğitimi için kente gelen öğrencilere destek amacıyla hayata geçirdiği “İzmirGençlere Kucak Açıyor” projesi  5. kez start aldı. Üniversitekayıtlarının başlamasına bir hafta kala gönüllülerden oluşan grup, farkındalıkyaratmak ve projeyi tanıtmak için Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yürüyerek bilginotları dağıttı. Gönüllü grubun yürüyüşüne Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV)çocukları da bando ile eşlik etti.

 

İzmir’e hoş geldiniz

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çağdaş YaşamıDestekleme Derneği, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, Türk Eğitim Vakfı ile ilçesindekamu ve vakıf üniversitesi bulunan Balçova, Bornova, Buca, Çiğli ve Urlabelediyeleri işbirliğinde yürüttüğü “İzmir Gençlere Kucak Açıyor” projesi;üniversitelere kayıt yaptırmak için İzmir’e gelen gençlere, yabancı olduklarıkente ilişkin endişelerini azaltmak ve destek olmak, üniversitelerin kayıtnoktalarına ulaştırmak, danışmanlık yapmak, kayıt dönemi süresince genç veyakınlarına kısa süreli barınma olanakları sunmak amacıyla hayata geçirildi.

Proje çerçevesinde üniversiteyi kazanıp İzmir’e gelenöğrenciler, şehirlerarası otobüs terminalinde proje gönüllülerince karşılanıpİzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “sıcak çorba” ikramından sonra,araçlarla ücretsiz olarak kayıt yaptıracakları üniversitelerine ulaştırılıyor.Şifa, Gediz, İzmir, Yaşar, İzmir Ekonomi, Dokuz Eylül, Ege, Katip Çelebiüniversiteleri ile Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde kurulan danışma masalarındaüniversiteli öğrencilere, okula kayıt ve barınma konularında rehberlikyapılıyor. Ayrıca İzmir'e yeni gelmiş gençlere, içerisinde kayıt yaptıracaklarıüniversitenin krokisi bulunan, ulaşım, (metro-otobüs-vapur güzergahları)barınma, kültürel-sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilme, sosyal sorumlulukprojeleri ve sosyal etkinlikler ile ilgili bilgiler içeren broşürlerdağıtılıyor.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv