İzmir hakkını almalı

  • 0
  • 613
Yazı Boyutu:

Tireli esnafla biraraya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in en önemlisorunlarından birisinin "teşvik" olduğunu vurgulayarak, "Bu konuparti meselesi değildir. İzmir hakkını almak zorundadır" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Esnafve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret etti. Oda başkanlarıyla görüşen BaşkanKocaoğlu’na İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu ile TireBelediye Başkanı Tayfur Çiçek eşlik etti.

Tire Lokantacılar, Kebapçılar ve Börekçiler Esnaf veSanatkarlar Odası Başkanı Necat Sertdemir, Başkan Kocaoğlu'na teşekkür ederek,"Akşam yatıyorum yollar kötü, sabah kalkıyorum yollar açılmış, pırılpırıl. İnanılır gibi değil" dedi. Başkan Kocaoğlu da Tire'nin BüyükşehirBelediyesi'ne yeni bağlandığını hatırlatarak "Bu daha başlangıç" diyekonuştu.

İzmir'in en önemli sorunlarından birisinin"teşvik" olduğunu vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Turgutlu ileBağyurdu Organize Sanayi bölgeleri arasında bir yol geçiyor. Teşvikten dolayıyolun bir taraf daha ucuz. Bu durumda yatırımcı niye diğer tarafa yapsın ki?AKP'li arkadaşlardan af diliyorum, ama bunun nedeni Hükümetin bu kente şaşıbakması" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:  "Bu kente teşvik vermiyorlar, sonra dagelip 'İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki bürokratik engellerden dolayı sanayicigelmiyor' diyorlar. AKP’nin adayıyla bu teşvik konusunu, İnciraltı'nın sağlıkkonseptinde planlanmasını ve Liman'ın büyütülmesi konusunu defalarca konuştum,raporlar yazdım. Her karşılaşmamızda 'yapın şunu' diye söyledim. Şimdi de diyorki, 'İzmir'e teşvik konusunu halledeceğiz'. Halledemezsin, ancak İzmirdirenirse Manisa lobisini yıkabilir. Manisa lobisi yıkılmadan teşvikeşitlenmez. Bu konu parti meselesi değil! İzmir hakkını almak zorunda".

Tire'nin Büyükşehir'e bağlanmasıyla ulaşım konusunun dagündeme geldiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "İzmir'de kent merkezinde Mplakayı çözdük. Buralarda da yeni sistem arayışındayız. Belediyenin gücü ileher yere otobüs koymaya kalkarsak esnafı öldürürüz. Birlikte çalışırsak birproje uygulayabiliriz. Büyükşehir Belediyesi'nin sınırlarının genişlemesi,ulaşım konusuna bütüncül bakmamızı gerektiriyor. Oturup birlikte kararvereceğiz. İzmir'de kent merkezinde minibüslerle oturduk karar verdik, şimdiNisan ayında ihaleye çıkacağız" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv