İzmir hentbolunun geleceği parlak

  • 0
  • 800
İzmir hentbolunun geleceği parlak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Altyapıdan yetiştirerek Milli Takım’a yolladığı oyuncularla Türk hentbolunun lokomotifi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, alt yaş gruplarında da başarıdan başarıya koşuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Küçük Kız Hentbol Takımı'nın geçtiğimiz hafta namağlup Türkiye şampiyonu olmasının ardından, bir Türkiye şampiyonluğu da Minik Kız Hentbol Takımı'ndan geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü hentbol altyapısı, bir hafta da iki büyük zafere imza attı. Önce Küçük Kız Hentbol takımı Alanya’da 6 gün süren Türkiye Şampiyonası'nın finalinde, Üsküdar Belediyespor'u yenerek namağlup Türkiye Şampiyonu oldu. Bu büyük başarının üzerinden henüz bir hafta geçmeden, bu kez Minik Kız Hentbol Takımı'nın kazandığı Türkiye şampiyonluğu ile İzmir Büyükşehir Belediyespor çifte zafer sevinci yaşadı. Minikler Türkiye Şenliği'nin finalinde Bursa Mudanyaspor'u 15-13 mağlup eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, şampiyon oldu.


Alanya Milli Egemenlik Stadı'nın çim sahasında yapılan maçlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi, D grubunda Kocaeli Petkim, Antalya Muratpaşa Belediyesi ve Adana Sarıçam Belediyesi ile aynı grupta yer aldı. Gruptan 3 galibiyetle ilk sırada çıkan mavi-beyazlı kızlar, çeyrek finalde İstanbul Gülsuyu ile karşılaştı. Rakibini eleyerek yarı finalde Ankara Şafak Koleji ile final mücadelesi veren İzmir BŞB, Ankara temsilcisini de mağlup ederek finale kaldı. Final karşılaşmasında Bursa ekibi Mudanyaspor'u 15-13'u yenen mavi-beyazlılar, Türkiye şampiyonu oldu.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv