“İzmir’in alacağı birikti”

  • 0
  • 595
“İzmir’in alacağı birikti”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Merkezi Hükümet’in 2004-2015 döneminde İzmir’e “Büyükşehir Belediyesi’nden daha az” yatırım yaptığını açıklayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Büyükşehir Belediyesi ile merkezi hükümet kıyaslanır mı? İzmir, merkezi hükümetten 13 yıldır giderek azalan bir oranda pay almıştır. 1 Kasım’dan sonra kim hükümet olursa olsun, İzmir’in alacağı birikmiştir.  ‘Sözde değil eylemde yatırım’ konusunda bütün hemşehrilerimizle birlikte takipçisi olacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2004-2015 döneminde Büyükşehir Belediyesi’nin kente 9 milyar 101 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiğini, buna karşılık Merkezi Hükümet’in aynı dönemde İzmir’e yaptığı yatırımın 8 milyar 923 milyon lira olduğunu söyledi. Ege TV’de yayınlanan Yüzyüze adlı programda Gazeteci Mehmet Karabel’in canlı yayın konuğu olan Başkan Kocaoğlu, “Büyükşehir Belediyesi ile merkezi hükümet kıyaslanır mı? Buradan bile baktığımızda İzmir, merkezi hükümetten 13 yıldır giderek azalan bir oranda pay almıştır. 1 Kasım’dan sonra kim hükümet olursa olsun İzmir’in alacağı birikmiştir. İzmir‘i kalkındırma sözü verenler, İzmir’i İstanbul’dan sonra ikinci şehir yapmak isteyenler şayet hükümette görev alırlarsa, bu sözlerinin arkasında durup İzmir’in bütçeden yatırım oranını artırmalarını talep ediyoruz. Sözde değil eylemde yatırım yapmaları konusunda bütün hemşehrilerimizle birlikte takipçisi olacağız” diye konuştu.


Başbakan ‘hepimizin’ başbakanıdır
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ödemiş’te söylediği sözlerle ilgili bir soru üzerine de şöyle konuştu:   “7 tane AKP’li, bir tane de MHP’li belediye başkanımız var. Hepsiyle teke tek konuştuğunuzda hiçbir problem yok. Ama seçim arifelerinde siyasi kazanç için bu tür şeyler yapılıyor, söyleniyor. Ben bu söylemlerin üzerinde durmuyorum. Çünkü Ödemiş’te görevim neyse, hepsini adil bir şekilde seve seve yapmaya hazırım ve yapıyorum da. İlk belediye başkanı olduğumuzda, farklı partilerden 57 tane belediye başkanıyla birlikte çalıştık. Bugün o belediye başkanlarımızın hepsi benim dostum. Onlar yine partilerinde çalışmaya devam ediyorlar. Hiçbir bir ayrım yapmadan beldelerine hizmet götürdüm. Bunu onlar da biliyor. Sayın Başbakan ‘AKP’li belediye başkanları sahipsiz  değildir’ derken, aslında ‘Ben yanlı davranacağım, yanlı davranıyorum’u çağrıştırıyor. ‘Onların arkasında ben varım’ diyerek.. Oysa Başbakan hem benim hem ilçe belediyelerin yanında olmak zorundadır. Biz kamu görevi görüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı başka siyasi partiden diye ayrım yapma lüksü yoktur. Yaparsa yanlış yapar, hata yapar, hak yer. Ödemiş’te biz herkesten daha fazla oy aldık. 2014’te de iki ilçe hariç bütün ilçelerde Binali Bey’den daha fazla oy aldık. Yani o ilçeler bizi de seçti. Ama vatandaşım bana oy vermese de hizmet edeceğim. Çünkü onların başka büyükşehir belediye başkanı yok! Benim de başka başbakanım, başka bakanım yok! Bana da hizmet edecek, oraya da hizmet edecek, hepimize hizmet edecek.”

Başkan Kocaoğlu, “7 AKP’li belediye başkanı sizinle ilgili yanlış bir enformasyon mu veriyor?” sorusuna ise, “Hayır, buna inanmıyorum! Bir hafta önce Tire ve Ödemiş’te Büyükşehir’in hizmet merkezlerini açtık. Belediye başkanlarımızla beraberdik. Yarın da Aliağa’da, Menderes’te açacağız. Torbalı Belediye Başkanımızla alt geçidin temelini birlikte attık. Seçim arifesinde bu tür şöyle söylenir. Ama büyüklerin buna bakmaması gerekir” yanıtını verdi.

1.4 milyar lira borç ödedik
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Başkanlığınız döneminde hatalarınız oldu mu?” sorusuna ise “Mutlaka yanlış yaptığımız şeyler olacaktır. Önemli olan büyük hata yapmamaktır. İzmir’de her sabah 1580 tane otobüs çıkıyor yola. 1000’e yakın iş makinesi, araç, kamyon çıkıyor. Sabaha kadar yol süpürme araçları çalışıyor. En ölü saatte 200 – 300 çöp aracı İzmir’in her tarafndan çöp topluyor. 24 saat su akıyor. 1.5 milyon aboneye su veriyoruz. Bütün bunların dışında kente yatırım yapmak zorundayız. Belediye Başkanlığı, belediyecilik ne özel sektördür, ne devlet sektördür. Özel sektör gibi çalışıp yasalarla yönetmeliklerle bu işi yapacaksınız” şeklinde yanıt verdi

Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:
“Borcunuz olacak  ama yatırım da yapacaksınız. Borcunuzun zamanı geldiği zaman ne yapıp edip ödeme ahlakınız olacak, o borcu ödeyeceksiniz. Kimseyi geri çevirmeyecekseniz. Yönettiğiniz kurumu, tüccarsanız işyerini acze uğratmayacaksınız. Senetiniz protesto olmayacak,  çekiniz karşılıksız çıkmayacak. Biz bunu yapıyoruz. 1 milyar 800 milyon borcun 400 milyonu faizden dolayı indirildi.  1 milyar 400 milyon borç ödedik biz. Bugün borcumuz da var ama bakıyoruz, İzmir’e merkezi hükümetten daha fazla yatırım yapmışız.”

İZBAN Torbalı için ne bekliyor?
Başkan Aziz Kocaoğlu, İZBAN’ın Torbalı’ya ulaşmasında yaşanan gecikmeyle ilgili olarak da şunları söyledi: “Bugüne kadar proje ortağım TCDD ile ilgili en ufak bir şey söylemedim. Ama Torbalı bölgesinde ‘İZBAN’ı Büyükşehir bitirmediği için açılmadı’ şeklinde bir yerel politika yapılıyormuş. O nedenle söylüyorum: Biz Torbalı İZBAN ile ilgili her türlü yükümlülüğümüzü aylar öncesinden yerine getirdik.  TCDD sinyalizasyonu bitirdiği an hat çalışmaya başlayacak. Bugüne kadar ‘TCDD yetiştiremedi’ diye ağzımızdan bir şey çıkmadı. Yine çıkmıyor.  Ama hiçbir suçumuz, günahımız olmamasına rağmen böyle menfi bir propaganda yapanlara karşılık, Torbalı’daki vatandaşlarımızın kafasının bulanıklığını  gidermek için bu açıklamayı yapmak zorundayım.”

Afet siyaseti
Binali Yıldırım’ın “yağmur yağıyor/belediye başkanı camdan bakıyor” sözlerini de değerlendiren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Şimdi böyle söyleyince siyasi bir puan mı almış oluyor? Sağolsun, ‘Büyükşehir Belediyesi’ne, Başkan’a bir şey söylemeyeceğim’ diyor ama her şeyi söylüyor. Ben cevap vermeye bile gerek duymuyorum. Şiddetli yağmurlarda tabii ki su birikintisi olacak. Yollardaki su birikintilerini fotoğraflayıp bundan siyasi malzeme çıkarmak doğru mu? Diğer büyük kentlerimizde alt yapı hatalarından dolayı yaşanan sıkıntılar yok mu? Bir kentimizde 23 kişi hayatını kaybetti çünkü orası beton yığını oldu. Bir kentimizde alt geçitte balık adamlar ceset aradı. Şehir ismi önemli değil! Afet karşısında büyük konuşulmaz! Afet siyasi malzeme yapılmaz. Bütün belediyelerimize geçmiş olsun” şeklinde konuştu.

Başkan Kocaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nde çevre, kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarına en fazla yatırım yapan belediyenin İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu da sözlerine ekledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv