“İzmir’in Annesi” Tülay Aktaş’ın anısına...

Tülay Aktaş İzmir Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği’nin 26. Karşılıksız Hizmet Ödül Töreni öncesinde bir araya gelen jüri üyeleri projeleri değerlendirdi

  • 0
  • 517
“İzmir’in Annesi” Tülay Aktaş’ın anısına...
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir'de dönemin Valisi ve İçişleri Bakanlığı görevlerinde bulunan Kutlu Aktaş'ın, şehir gönüllüsü merhum eşi Tülay Aktaş'ın ölümünün ardından kentteki birçok sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu "Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği" faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Güç Birliği, sivil toplum kuruluşlarınca hazırlanan projelerin değerlendirildiği 26. Geleneksel Tülay Aktaş İzmir Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Toplantısı ve Karşılıksız Hizmet Ödül Töreni’ni gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

JÜRİDE KİMLER VAR?
Bu yıl jüride, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi ve Köy-Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün Soyer, Balçova Belediye Başkanı Fatma Güçlü Çalkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürü Nesim Tangay, Tülay Aktaş’ın kızı Gülay Aktaş, 2011-2015 dönemi Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Platformu'nun Sözcüsü ve Başkanı Şener Anadol, Ege Kadın Dayanışma Vakfı (EKDAV) Türkan Miçooğulları, Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Suphandağlı, Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeler Koordinatörü Kevser Çimenli, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) eski başkanı Misket Dikmen, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV)  Halkla İlişkiler Müdürü Sirel Eksi, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği ilk  Sözcülerinden Neşe Can Hürtürk, Cevdet İnci Vakfı Onursal Başkanı Şerife Eren, Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş, İzmir Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Turgay Esen yer aldı.

‘HEPSİ ÇOK DEĞERLİ’
Esas amaçlarının sivil toplum kuruluşlarını  güçlendirmek olduğunu söyleyerek açıklamalarda bulunan Fatoş Dayıoğlu, “Birlikte iş birliği yaptığımız sivil toplum kuruluşları ile birlikte  topluma faydalı  güzel ve  özgün projeler üretiyoruz. Bu çalışmaların en önemli kısmı güncel  konuları takip edip kamuoyunu bilinçlendirmesidir. Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Platformu olarak; projeleri değerlendirirken, proje yazım tekniğine uygun olup olmadığına, hangi kitleye hitap ettiğine ve bir kısmının uygulanmış olmasına dikkat ediyoruz. Gelen projelerin hepsi çok kıymetli ve önemli. Bu projelerin içinde günün önemine dair en etkili olanları seçmeye çalışıyoruz. Irk, din gözetmeksizin barış içerisinde diğer şehirlere örnek olmaya çalışarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu girişim koşulsuz emek ve çaba ile meşaleye dönüştü. Yakılan bu meşale bugün çığ gibi büyüyor ve elden ele geçiyor. Bugüne kadar jürimiz bize çok destek verdi. Gün geçtikçe daha etkili projelerle karşılaşmanın sevincini yaşıyoruz. Yarışmaya değerli projeleriyle katkı koyan her bir üyemize gönülden teşekkür ediyoruz.  4 Ekim'de Havagazı Fabrikası Alsancak'ta gerçekleşecek törenimize tüm gönüllülerimizi bekliyoruz.” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv