İzmir'in kültürel mirasını dünyaya sunuyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in girişimleri sonucunda Dünya Turizm Kentleri Federasyonu’na üye olan İzmir’in uluslararası görünürlüğü artıyor. Başkan Soyer, Çin’de yapılan Jining Forumu’na çevrim içi katılarak “İzmir'in kültürel mirasını şehir ittifakları ile dünyaya sunuyoruz” dedi.

  • 0
  • 2.707
İzmir'in kültürel mirasını dünyaya sunuyoruz
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i dünya ve turizm kenti haline getirmek için yürüttüğü çalışmalar sonuç veriyor. Başkan Soyer, Çin’de düzenlenen ve Dünya Turizm Kentleri Federasyonu’na üye kentlerin katıldığı Jining (Qufu) Forumu’nun açılışında konuştu. Başkan Tunç Soyer, Akdeniz liman kenti olan İzmir’in antik çağlardan günümüze pek çok farklı kültüre ev sahipliği yaptığını belirterek “Bugün, 8 bin 500 yıllık kültürel mirasıyla İzmir’in bir kez daha dünyayla buluşmasının heyecanını yaşıyorum. İzmir'in kültürel mirasını kurduğumuz şehir ittifakları ile dünyaya sunuyoruz” dedi. Amaçlarının İzmir'i kültür, tarih, gastronomi ve sanat şehri olarak tanıtmak olduğuna dikkat çeken Başkan Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarihi boyunca doğu ile batıyı birbirine bağlayan bir şehir olarak İzmir, bir arada yaşamanın harika bir örneğini, geçmişin farklı lezzetlerini ve binlerce yıldır burada olan antik alanların nefes kesici manzarasını sunuyor. İklim kriziyle mücadelemizde yeni bir döneme girerken, sürdürülebilir turizmi tüm dünyada teşvik etmek liderler olarak görevimizdir. Bu tür toplantıların turizmin geleceği için büyük önem taşımasının nedeni budur.” 

Deneyim alışverişi
İzmir, Dünya Turizm Kentleri Federasyonu’na (World Tourism Cities Federation-WTCF) Mart 2022’de üye olmuştu. Üyelerinin deneyim alışverişinde bulunmaları, işbirliğini pekiştirmeleri ve fikir birliği oluşturmaları için düzenlenen etkinliklerden biri olan Jining (Qufu) Forumu, Shandong Eyaleti Kültür ve Turizm Departmanı, Jining Belediyesi ve Dünya Turizm Şehirleri Federasyonu (WTCF) tarafından ortaklaşa düzenlendi. Liderler, uzmanlar ve akademisyenler “Ünlü Kültür Turizm Şehirleri İnşa Etmek, İletişimi ve Kültür Değişimini Teşvik Etmek”, “Kültür Turizmi Pazarının Yeni Gelişme Trendi: Yeni Ürün ve İş Modeli” ve “Dünyaca Ünlü Kültür Turizm Şehirlerinin Marka İnşası” temalı panellerde konuşmacı olarak yer aldı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Brüksel’de İzmir’in gıda stratejilerini anlatacak

Skal Uluslararası Dünya Kongresi 2024’te İzmir’de

Yeni İpekyolu'nda kesintisiz taşımacılık başlıyor

Brezilya’dan İzmir’e kardeşlik fidanı

Amerika'nın ''En İyi İş Yeri Ödülü'' Türk Şirketine Verildi

Amerikalı Chevrolet’den Avrupa atağı

Arşiv