İzmir inovasyon ödülleri sahiplerini buldu

  • 0
  • 699
Yazı Boyutu:

İzmir Genç İş Adamları Derneği’nin üniversiteler, kamu vemeslek kuruşlarının katkıları ile düzenlediği İzmir İnovasyon Ödülleriyarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

 

Uluslararası inovatif girişim guruları Patrick Keatingve Prof. Ali Beba’nın konuşma yaptığı ödül töreninde birincilik ödülünügüneş ışınlarından yoğunlaştırılmış enerji üreten Solarux ElektrikElektronik Tic. Ltd.Şt. ürün dalında, Türk işaret dilini sese dönüştürenteknoloji eldiven üreten Turtela Teknoloji A.Ş ise konsept fikir dalında 1.oldular.

İGİD Başkanı Selim Doğanata firmaların internette veriişlemeye ve sosyal medyaya daha fazla önem vermesi gerektiğini belirtti. Yarışma Ana Sponsoru Microsoft’un Yazılım Teknolojileri Geliştirme YöneticisiBurak Bayburtlu ise internet teknolojilerinin girişimcilere büyük fırsatlarsunduğuna dikkat çekti.

Sıra dışı ve birbirinden iddialı inovatif ürün ileprojelerin yarıştığı İzmir İnovasyon Ödülleri’nin ikincisinde dereceyegirenlere ödülleri tören ile verildi. İzmir Genç İş Adamları Derneği’nin(İGİD); Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, Dokuz EylülÜniversitesi, Ege Üniversitesi, ESİDEF (Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşAdamları Federasyonu) Gediz Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, İzmir YüksekTeknoloji Enstitüsü, Katip Çelebi Üniversitesi, KOSGEB, Mazhar ZorluHolding, Şifa Üniversitesi ve Alphan Manas ‘ın destek ve katılımı ilegerçekleştirdiği İzmir İnovasyon Ödülleri yarışması ürün ve konspetfikir/proje olarak iki ayrı dalda gerçekleşti.  İş dünyası veüniversitelerden 400 kişinin katıldığı ödül töreninde konuşan İGİD BaşkanıSelim Doğanata, Türkiye ve ekonomisinin hedeflerini ancak inovasyon ilegerçekleştirebileceğini, firmaların inovatif oldukları ölçüde gelecekte varolabileceklerini dile getirdi.

KONUŞAN ELDİVEN ve GÜNEŞTEN YOĞUNLAŞTIRILMIŞ ENERJİ
İcra Kurulu Başkanlığı’nı İYTE (İzmir İleri teknolojiEnstitüsü) Rektörü Prof. Mustafa Güden ’in yaptığı Juri heyeti birbirindenilginç ürün ve projeler arasında en iyilerini belirledi. Geliştirdikleriteknoloji ile güneş ışınlarından yoğunlaştırılmış enerji üreten SolaruxMakine Elektrik Elektronik San. Tic. Ltd. Şti ürün dalında birinci olurken,konsept fikir alanında birinciliği Türk işaret dilini sese dönüştüren konuşaneldiven üreten Turtela Teknoloji Çözümleri A.Ş. aldı.

 

Ödül törenini açılışında konuşan İGİD (İzmir Genç İşAdamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Doğanata, insanlık tarihindeüretilen toplam bilginin yüzde 90’ının son iki yılda üretildiğini hatırlattı,bilgi çağı ve onun gereği olan inovasyonun ekonomi ve şirketler için taşıdığıönem dikkat çekti. Selim Doğanata, Türk ekonomisinin ancak inovasyon ile eşikatlayabileceğini belirterek bilgi teknolojileri, sosyal medya, bilişim,inovasyon kavramlarının dünyanın yeni ancak belirleyici kavramları halinegeldiğini ifade etti. Doğanata, yakın döneme damga vuran dünyayı ilgilendirentüm konularda özellikle sosyal medyanın toplumsal sorunların çözümünde kilitrol üstlendiğini belirtti. 

 

Ülkelerin ve şirketlerin gelişmesi için teknoloji veteknoloji merkezli iletişim dönüşümüne adapte olması gerektiğine vurgu yapanİGİD Başkanı Selim Doğanata, otomotiv devi Toyata’nın tarihinin en fazlaaraç geri çağırma operasyonu olan bir milyon aracı sosyal medya yorumlarıüzerine üzere geri çağırıp araçlarındaki sorunu çözmesinin bu anlamda çarpıcıolduğunu kayedetti.  Selim Doğanata; “ Japonya’da Fukişima Nükleerfaleketinden sonra 1200 bilim adamının saatler sonra internet platformundabiraraya gelerek sorunu çözmeye yönelik tartışmaya başladı ve felaketinyaralarının sarılmasında bu paylaşın büyük katkı sağladı. Dünya Sağlık Örgütü,Google ile işbirliği yaparak hastalıklar konusunda aramalardan yola çıkarakdünyanın hangi bölgelerinde hangi salgın hastalıkların bulunduğu tespitedebiliyor. Hayatın her alanında bilgi teknolojileri etkinliğini artırıyor.Şirketler bu süreci iyi okumalı ve bilgi ve iletişim teknolojilerindeki başdöndürücü değişime uyarlanmalı ve uygulayabilmeli.”

 

Ödül töreninde konuşan uluslararası inovatif girişim uzmanıPatrick Keating Türkiye gibi gelişmekte olan pazarlar için inovasyonun özelönem taşıdığına dikkat çekti. Keating, Türk şirketlerinin potansiyelinin umutverdiğini ve inovasyon ile şirketlerin sektörlerinde uluslararası etkin halegeleceğini kaydetti. Şirketlerin kendi ve hedeflerini iyi tanımlamasıgerektiğini dile getiren Patrick Keating inovasyonu önceleyen sistemli bir planile şirketlerin hedeflerine daha kolay ulaşacağını ifade etti.

 

Başarı için ekip çalışmasının önemine değindiği konuşmasındaProf. Ali Beba inovasyonun gelişimin anahtar kavramı haline geldiğini belirtti.Prof. Dr. Ali Beba, inovasyonun yaşamın her alanda kendini hissettirmesigerektiğini buna üniversitelerinde dahil olduğunu söyledi. Üniversitelerinartık sadece bilgi üretip yayımlamakla kalamayacağını anlatan Prof. Ali Beba,üretilen bilginin hayata, ekonomiye kazandırılması adımlarının da artıküniversiteler tarafından atılması gerektiğini vurguladı.


İzmir II. İnovasyon Ödülleri Yarışması’nda  Ödül Alan Ürün ve Projeler

 

İNOVATİF KONSEPT FİKİR DALINDA

·        1’cilikÖdülü:              Turtela Teknoloji ÇözümleriA.Ş.

Ödül alan konsept fikir: Türk işaret dilini sese çevirme,konuşan eldiven

·        2’cilikÖdülü:              Ezgi Yelekoğlu-Altuğ Toprak

Ödül alan konsept fikir: Düşük maliyet ve kolay üretilebilirzeka geliştirici oyun

·        3’cülükÖdülü:            Dua Özsoylu

Ödül alan konsept fikir: Çok fonksiyonlu hasta eldiveni(koruyucu, akıllı takip sistemi, doğal antibakteriyel)

 

İNOVATİF ÜRÜN DALINDA

·         1’cilikÖdülü: Solarux Makine Elektrik Elektronik San. Tic. Ltd. Şti

Ödül alan inovatif ürünü: Yoğunlaştırılmış güneş enerjisi,elektrik üretimi, proses ısısı üretimi, yüksek sıcaklıkta ısı depolama

·         2’cilikÖdülü: UGS Urla Gıda ve Tarım Ürünleri A.Ş.

Ödül alan inovatif ürünü:Doğal fermente zeytindenbenzerlerine oranla yüzde 50 düşük yağ içerir, doğal meyve şekerli çikolatalıürün

·         3’cülükÖdülü: İzotaş İzolasyon Ltd.Şti.

Ödül alan inovatif ürünü: Dönüşüm polyester veya polyamidveya benzeri sentetik taşıyıcı elyafta elostromerik sıvı izozasyon malzemesi emdirilmişsu, ısı ve ses direnci olan beton, çelik, ahşap yüzey kaplama malzemesi

 

İNOVATİF ÜRÜN DALINDA MANSİYON ÖDÜL

·         İzeltaşİzmir El Aletleri A.Ş.

Ödül alan inovatif ürünü: Ayarlı montaj anahtarı, tekanahtarla farklı boylardaki cıvataları açabilme

 

MICROSOFT ÖZEL ÖDÜLÜ

·         MubitekTasarım  Bilişim Ltd. Şti.

Ödül alan inovatif ürünü: İlk yerli 3 boyutlu tasarımprogramı yazılımı

 

İNOVATİF ÜRÜN DALINDA JURİ ÖZEL ÖDÜLÜ

·         EminUfuk Muştu

Ödül alan inovatif ürünü: Toprağa gömülü mayınları vepatlayıcıları tespitten sonra basınçlı su ile temizleme

 

İZTEKGEB ÖZEL ÖDÜLÜ

·         AliAkdurak

Ödül alan konsept fikir: Giyilebilir EKG, EKG takipekosistemi, kalp krizi algılama ürünü


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv