İzmir Optimum Outlet artık regular AVM

Türkiye'nin 7 ilinde 8 alışveriş merkeziyle hizmet veren Rönesans Gayrimenkul’un 2012'de kapılarını ziyaretçilerine açan İzmir Optimum Outlet AVM, 'Büyüme ve Dönüşüm' projesi sonunda outlet konseptinden çıkarak regular AVM'ye dönüştü.

  • 0
  • 838
İzmir Optimum Outlet artık regular AVM
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye'nin 7 ilinde 8 alışveriş merkeziyle hizmet veren Rönesans Gayrimenkul’un 2012'de kapılarını ziyaretçilerine açan İzmir Optimum Outlet AVM, 'Büyüme ve Dönüşüm' projesi sonunda outlet konseptinden çıkarak regular AVM'ye dönüştü. 105 milyon Euro'luk yatırım yapılması sonucunda Ege Bölgesinin en büyük Alışveriş Merkezi olarak hizmet vermeye başladı.
AVM’nın açılışı için Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak ev sahipliğinde düzenlenen kokteyle İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile çok sayıda davetli katıldı.

Konuklara hitap eden Başkan Ilıcak, Gaziemir’in kendileri için çok önemli olduğunu, birinci aşama için 5 yıl, ikinci aşama için 5 yıl harcandığını belirterek, 2014 yılında Singapur Varlık fonu ile ileri ortaklık anlaşması imzaladıklarını ve Optimum’u bu ortaklıkla yaptıklarını, ortaklıklarını sürdürdüklerini söyledi.
Bu güne kadar bir projeye en çok emek buraya harcandığını belirten Ilıcak, “1 milyar TL harcayarak İzmirliler’in hizmetine sunduğumuz bu alanı Bir AVM’den ziyade buluşma noktası olarak planladık. Her yıl yaklaşık 12 milyon kişinin ziyaret ettiği, 3 bini aşkın kişinin çalıştığı, 1 milyar tl yi aşan bir ticaretin gerçekleşiyor. Burayı farklı kılan en büyük özelliklerinden biri de birbirinden farklı 3 çocuk oyun alanının bulunması. Otizmli çocukları unutmadık ve  eklenen özel oyuncaklarla onların da rahatça oynayabilmelerine olanak sağladık. Ayrıca Otizmli çocukların çalışacağı ve iç dekorasyonunu tamamlayacağımız  Cafe’yi otizm vakfının kullanımına vereceğiz. Burası örnek olur diğer AVM’lerde biz devam ettirir, bizden gören diğer yatırımcılar da uygular” dedi.  

Otizm Vakfı Başkanı Nüvit Uyar’ın Vakıf ve otizmlilerin çalışacağı Cafe ile verdiği bilginin ardından Optimum AVM’nin açılış kurdelası Başkan Ilıcak, Singapurlu ortakları, Rönesans Holding yöneticileri, Gaziemir Kaymakamı ve Belediye Başkanı tarafından kesildi.  Hazırlanan açılış pastasını ise Başkan Erman Ilıcak kesti.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Arşiv