İzmir Sağlık Serbest Bölgesi

  • 0
  • 820
Yazı Boyutu:

Bir yandan Türkiye’ye Açılım Projesi ile marka yolculuğunu ülke genelinde sürdüren bir yandan da konut projeleri ile kitleleri ev sahibi yapmaya devam eden EGE-KOOP, İzmir’e çağ atlatacak sıra dışı projeler üretmeyi de ihmal etmiyor. İzmir’in marka değeri yüksek kuruluşlarından biri haline gelen EGE-KOOP’un, “Biz Varız, Yeter ki İzmir Kazansın” sloganıyla yola çıkan ve 2050 hedefine yönelik çalışmalar yürüten Proje Merkezi, müthiş bir proje ile kamuoyunun önüne çıktı. İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’ni, medyanın üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan açıkladı.
 
“TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK”
İzmir’de alışılmışın dışında, bugüne kadar hiçbir kurum ve kuruluş tarafından gündeme getirilmeyen, İzmir’in sadece 5 yada 10 yılını değil, en az 2050 yılını hedefleyen bu “mega” projenin başta İzmir ve Ege olmak üzere Türkiye’nin kaderini değiştirecek çapta olduğunu kaydeden Aslan, “ İzmir, kendisini ülkesine, halkına, borçlu hissedenlerin, büyük düşünenlerin, vizyon sahiplerinin hazırlayacakları “büyük” projelerle kanatlanıp uçabilir. EXPO adayı İzmir sadece EXPO 2020’ye değil her zaman EXPO’lara ev sahipliği yapacak konumda bulunmalıdır. Sağlık Serbest Bölgesi Projesi de sağlık alt yapısından kentsel gelişimine, ekonomik ve ticari faydasından kültür ve turizm tanıtımına kadar ülkemizi uluslararası platformlarda  zirveye taşıyacaktır. EGE-KOOP bu projenin her aşamasında ve tüm uygulama sürecinde üzerine düşen görevi de yapmaya hazırdır.” dedi.  
     
“PROJEYİ BAŞKALARINA KAPTIRMAYALIM”
Ege-Koop’un Dünyada ikinci, Akdeniz ve Ege Coğrafyasında da ilk örneği İzmir’de olacak bu mega proje ile “katılımcı bir anlayışı” ortaya koymak istediğini,  “Medya, hükümet ve sivil toplum örgütleri”  ile kentin tüm organlarının projeyi sahiplenerek, harekete geçmesi gerektiğini kaydeden Aslan, “ Gerekli kurullar oluşturulup, proje kurumsallaştıktan sonra ilgili taraflarla işbirliği içerisinde bu dev proje kentimize kazandırılmalıdır. Bu projeyi ne başka kentlere ne de başka ülkelere kaptırmayalım. “Sağlıklı yaşam, herkes için sağlık” sadece EXPO 2020’nin “tema”sı değil; çağdaş ve sosyal devletin hedefi, tüm insanlığın da ortak arzusudur. Dünya genelinde yapılan sağlık harcamaları ortalama 5.5 trilyon dolardır. 2012’de sağlık turizmi harcamalarının 100 milyar dolar’a, sağlık amaçlı turist sayısının da 1 milyara ulaşması öngörülmektedir. Normal turistin günlük hizmet bedeli 5 dolarken, sağlık amaçlı turist 100 dolar bırakıyor. Eğer İzmir Sağlık Serbest Bölgesi’ne sahip olursak 2050 yılında Euro bazında öngördüğümüz gelir 10 milyar Euro olacaktır. Ayrıca proje ile doktorlara, sağlık personeline, turizm sektörüne, ulaşım, konaklama, inşaat sektörü gibi birçok sektöre de yeni istihdam olanakları sağlanabilecektir.” diye konuştu.
 
EN UYGUN ALAN YARIMADA
Projenin hayata geçirilebileceği en uygun bölgenin ise Yarımada olduğunun altını çizen Aslan, “Proje için Sağlık Bakanlığı’nın 11.10.2011 tarih ve 663 sayılı kanun hükmünde kararnamesi yürürlüğe girmişti. Dolayısıyla iş sadece Bakanlar Kurulu’nun kararına kalıyor. Sağlık Serbest Bölgesi için yeterli büyüklükte kamulaştırılabilecek nitelikteki hazine arazilerinin bulunması, Dünya ile entegre olmuş üniversite ve tıp fakültelerinin burada yeralmış olması, deniz, dağ, yayla, rekreasyon, kültür ve sağlık turizmi konusundaki mükemmel imkanlara sahip olması da yarımadayı cazip hale getiriyor.” ifadelerini kullandı.
 
BÜYÜKŞEHİR’E ADAY MISINIZ?
Projenin detaylı sunumunu da yine Genel Başkan Hüseyin Aslan bizzat yaptı. Sunum sonrasında özellikle Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı düşüncesi olup olmadığı sorulan Aslan, “ Bu bir siyasi toplantı değil. Bizim tek amacımız İzmir’e hizmet.” yanıtını verdi.
 
ASLAN, MAKEDONYA’DA…
Öte yandan Aslan, üç gün boyunca temaslar bulunmak üzere akşam saatlerinde Makedonya’ya gitti. Makedonya’da Prilep, Koçani ve Bitola kentlerini ziyaret ederek, Belediye Başkanları ve Makedon işadamları ile bir araya gelecek olan EGE-KOOP Genel Başkanı’na, Makedonya Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski de eşlik edecek. Aslan, bu ülkede yatırım olanaklarını da irdeleyecek.
 
İZMİR SAĞLIK SERBEST BÖLGESİ PROJESİ:
•      Projenin sahibi başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi ve Türkiye…
•      İzmir Sağlık Serbest Bölgesi dünyada ikinci, Avrupa ve Akdeniz’de ilk olacak bir proje…
•      Sağlık Bakanlığı’nın kanun hükmünde kararnamesi ile Sağlık Serbest Bölgeleri’nin kurulmasının önü açılmıştır…
•      İZMİR SAĞLIK SERBEST BÖLGESİ’nde; medikal turizm, termal turizm, engelli tedavi merkezleri, yaşlılığa bağlı hastalıkların tedavisi, uyuşturucu ve alkolle mücadele romatizmal hastalıklar, tıbbi malzeme üretimi ve pazarlanması, kısırlık tedavi merkezleri, diş bakımı, tüm tıbbi tedavi merkezleri, organ nakli ve tüp bebek gibi pek çok konuda uluslararası platformda hizmet verilebilecektir…
•      İzmir Sağlık Serbest Bölgesi’nde yer alacak firmalara istihdam ve döviz girdisi şartı ile belirli oranlarda vergi muafiyeti ile kredi imkanı sunulabilecektir...

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv