İzmir Senfoni’den Müzik Dolu Gece

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO), bu hafta vereceği konserde İzmirli sanatseverlere tam bir müzik ziyafeti yaşatacak.  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 23 Aralık Cuma gecesi Folkart’ın Ana Sponsorluğu’nda gerçekleşecek konser saat 20.30’da başlayacak.

  • 0
  • 782
İzmir Senfoni’den Müzik Dolu Gece
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO), bu hafta vereceği konserde İzmirli sanatseverlere tam bir müzik ziyafeti yaşatacak.  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 23 Aralık Cuma gecesi Folkart’ın Ana Sponsorluğu’nda gerçekleşecek konser saat 20.30’da başlayacak. 

Bu haftaki konserde Türkiye’nin yetiştirdiği dünyaca ünlü şef Rengim Gökmen’in yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'na solist olarak kemanda Svetlin Roussev  ile bariton Arda Aktar eşlik edecek. Programda S. Prokofiev “1 nolu keman konçertosu”, G.Mahler "Bir Gezginin Şarkıları" ve R. Strauss “Güllü Şovalye” eserleri seslendirilecek.  Bu konserin biletleri internet üzerinden (www.biletinial.com), Alsancak ve Karşıyaka D&R’lardan ve konserin yapılacağı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nden Cuma günü konser saatine kadar alınabilir. 

Rengim GÖKMEN(Şef)
Türkiye’nin orkestra şefleri varlığı içinde önde gelen, yenilikçi, Türk bestecilerinin eserlerine sıklıkla eğilen, bir bölümünün ilk seslendirmelerini yapan, şeflik veya sanat danışmanlığını üstlendiği kurumlarda yeni etkinliklerin, festivallerin, yarışmaların düzenlenmesine, birimlerin kurulmasına önayak olan değerli müzik insanıdır. Uzun yıllar İzmir Devlet Senfoni Orkestrası müzik direktörlüğü görevini de yaptıktan sonra 2006 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası şefliği ve sanat yönetmenliği görevine seçilen Gökmen bu görevini ve yanı sıra İzmir Karşıyaka da 2015 yılında kurulan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası Süpervizör Orkestra Şefliğini sürdürmektedir.


 Arda AKTAR(Bariton)
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde 'Carmina Burana' ve Bursa Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde 'Çanakkale Oratoryosu'nu ve Fazıl Say’ın “ Nazım” oratoryosunu seslendirdi. 2013 yılında İtalya’nın Alessandria şehrinde düzenlenen Uluslararası Capucilli-Patane-Respigghi şan yarışmasında “En iyi yorumcu” ve “Halk Özel” ödülünü kazandı.Sanatçı halen Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü´nde solist olarak görevini sürdürmektedir. 

 
Svetlin Roussev(Keman)
Müzik eğitim hayatına 5 yaşında Ruse’de müzik okulunda başladı. Daha sonra Conservatoire de Paris de Gerard Poulet ve Jean-Jacques Kantorow gibi isimlerden eğitim alan sanatçı, çok sayıda uluslar arası yarışmalarda sayısız ödül kazanmıştır. 2001 yılında Japonya’da düzenlenen Sendai Uluslararası Müzik Yarışmasında aynı zamanda ilk ödülü olan En iyi Bach Konçerto Yorumcusu ve  Dinleyici Özel Ödüllerini almıştır. Sanatçı halen Bulgaristan Sofya Filarmoni Orkestrası sanatçısı ve  sanat danışmanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv