İZMİR “SEVGİLİ”Yİ SEVDİ

  • 0
  • 689
İZMİR “SEVGİLİ”Yİ SEVDİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tiyatrohane tarafından 14 Şubat tarihinde Türkiye Prömiyeri gerçekleştirilen Harold Pinter imzalı “SEVGİLİ” oyunu kapalı gişe oynanarak Fuar İzmir Sanat sahnesinde ilk defa seyircisiyle buluştu. Sevgililer Günü sebebiyle düzenlenen kişiye özel sürpriz organizasyonlar ile bir ilke imza atan projede, seyirciler salondan farklı bir deneyim yaşayarak çıktılar.

Yönetmenliğini Prof. Dr. Hülya Nutku’nun gerçekleştirdiği oyun 14 Şubat günü seyircilerini ağırladı. Absürt komedi türündeki oyun Türkiye’de ilk kez sahnelendi ve kapalı gişe oynayarak büyük bir başarı yakaladı.

 Oyunun Bu gün ve 1 Mart tarihlerinde tekrar Fuar İzmir Sanat sahnesi oynanacağını söyleyen Tiyatrohane halka ilişkiler uzmanı Melike Çerçioğlu Bilgiç 14 Şubat organizasyonu ile ilgili “ Seyircilerimiz ile oyun öncesinde iletişim kurarak davet ettikleri misafirlerine özel bir takım sürprizler yaptık. Kimi seyircilerimiz koltuklarına bir çiçek kimi ise bir not bırakılmasını istedi. Oyun öncesi salonda çalan müziklere bile seyircilerimizle beraber karar verdik. Tabi söz konusu seyirci sayımız yüzlerce olunca bu ciddi bir organizasyon ve strateji gerektirdi. Ekibimizle beraber özenli ve yoğun bir çalışmanın sonucunda organizasyonu hakkı ile başardık. Seyircilerimizin yüzündeki heyecanı ve şaşkınlığı görmek her şeye değerdi. ” dedi.  Oyun sonrası fuayede gerçekleşen kokteylde seyircileri ile buluşan Tiyatrohane ekibine “Tiyatro Guide” ve Hakan Özfatura yönetimindeki “Photobooth İzmir” isimli iki destekçisi de eşlik ederek kokteyl alanına kurulan fotoğraf kabini ile ücretsiz fotoğraf hizmeti sundular.

Oyunun Bugün i (21 Şubat) ve 1 Mart gösterimlerinin biletlerinin tükenmeye başladığını açıklayan Bilgiç, seyircilerin oyun biletlerine oyun günü İzmir Sanat gişesinden ya da Biletix ve Tiyatrohane’den ulaşabileceklerini söyledi.

KÜNYE
Yazan: Harold Pinter
Yöneten: Hülya Nutku
Çeviren: Zeynep Nutku - Erk Bilgiç
Işık Tasarımı: Abdullah Uyan
Dekor Tasarımı: Burak Etöz
Işık – Efekt – Müzik Kumanda: Hasan Yavuz
Sahne Amiri: Ece Özgen
Yönetmen Yardımcısı: Dicle Konuralp
Afiş – Broşür ve Proje Uygulama: Melike Çerçioğlu Bilgiç
Oyuncular: Zeynep Nutku – Erk Bilgiç
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv