İzmir sizinle güzel!

  • 0
  • 542
İzmir sizinle güzel!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projesi, gençler ve yaşlılar arasındaki kuşak çatışması ve empati noksanlığına ilaç oldu. 5 yıldır uygulanan “Gençler Yaşlılar El Ele” projesi sayesinde bini aşkın genç, 500’e yakın yaşlı ile buluştu, iki kuşak arasında sevgi köprüsü kuruldu. 5. dönemine giren projeye bu yıl Gaziemir Belediyesi de destek veriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2010 yılında hayata geçirdiği “Gençler Yaşlılar El Ele” projesinde, 5. dönem başladı. Gönüllü gençlerin Büyükşehir Belediyesi’nin belirlediği yaşlıları ziyaret etmesi, birlikte etkinliklere katılarak, karşılıklı paylaşımda bulunması esasına dayanan projede katılımcı sayısı da çığı gibi büyüdü. 5. yılın sonunda gönüllü gençlerin sayısı bine, yaşlıların sayısı ise 500’e ulaştı.

Yeni dönemin başlangıcı nedeniyle Gaziemir’de düzenlenen etkinlikte bu yıl ilk kez eşleşen gençler ve yaşlılar birbiriyle tanıştı. Gaziemir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Ataevi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nin üyeleri de bu yıl projeye dahil oldu.
 

“Benim çocuğum yok, bütün gençler çocuğum oldu”
Giderek artan yaşlı nüfusun psikososyal rehabilitasyonuna destek olunması, gençlerin sosyal sorumluluk projelerinde yer almasının sağlanması, kuşaklar arası eşitlik ve dayanışmanın güçlendirilmesi gibi amaçlar taşıyan projenin yeni ve eski katılımcıları kısa sürede kaynaştı. Projede 3 yıldır yer alan 81 yaşındaki Sevim Dinç’in, bu yıl kendisine eşlik edecek Burak Özşen ve Havva Nur Yağlı’ya sevgiyle sarılırken ağzından dökülen sözcükler aslında projeyi özetliyordu:

“Benim gibi tek başına yaşayan bir kadın için terapi oluyor. Benim çocuğum yok. Onun için bütün gençler benim çocuğum. Geçen yılki çocuğum hala Antalya’dan arayıp hatırımı soruyor. Çok mutlu oluyorum.”

 

“Onlar gelince çok mutlu oluyorum”

68 yaşındaki Serpil Eğilmez de ilk günden bu yana içinde yer aldığı projenin yaşamına yeni bir renk kattığını söylüyor. Gençler evine geldiği zaman büyük bir mutluluk yaşadığını dile getiren Serpil Eğilmez, “Ben onlar geldiği zaman çok mutlu oluyorum. Hazırlıklar yapıyorum. Torunum şehir dışında olduğu için onları torunum yerine koyuyorum. Hepsini çok seviyorum” diye konuştu.

Projenin genç gönüllüleri de, birlikte zaman geçirdikleri yaşlılardan hayata dair çok şeyler öğrendiklerini belirterek, onlardaki enerjiye hayran olduklarını ifade ediyor.

 

Dolu dolu etkinlik

Toplantıda, katılımcılara yeni dönemde gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi de verildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından verilecek, yaşlıları dolandırıcılık faaliyetlerinden korumaya yönelik eğitimler, Eşrefpaşa Hastanesi uzmanlarının bilgi vereceği sağlıklı beslenme ve doğru ilaç kullanımı başlıklı seminerlerin yanı sıra, yıla yayılan geziler, kültürel ve sosyal etkinlikler de düzenleneceği bildirildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv