İzmir Üniversitesi’ne basketbolda milli gurur

  • 0
  • 774
İzmir Üniversitesi’ne basketbolda milli gurur
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi Spor Kulübü oyuncusu altyapısında yetişen Berke Sertcan, Yıldız B Milli Takım kampına seçildi. Kurulduğu ilk yılda Erkek basketbol A Takımı ile Erkekler Bölgesel Ligi’nde büyük başarı yakalayan İzmir Üniversitesi Spor Kulübü altyapıya verdiği önemin karşılığını kısa zamanda aldı. 2001-2002 doğumlu sporcular arasından Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından yapılan Yıldız B Milli Takım taramaları sonucunda Bursa’da yapılacak Milli Takım kampına davet edilen Berke Sertcan İzmir Üniversitesi Spor Kulübüiçin büyük gurur kaynağı oldu.

Basketbol kariyerini Amerika’da sürdürmek hedefi ile çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Sertcan, “9 yaşından bu yana basketbol oynuyorum. Henüz lise birinci sınıftayım ama üniversite eğitimimi Otomotiv Mühendisliği veya Mimarlık üzerine almak istiyorum. Üniversite eğitimimle birlikte basketbol kariyerimi de Amerika’da sürdürmek istiyorum” diye konuştu. 

İzmir Üniversitesi Spor Kulübü Şube Sorumlusu Cemal Soyer Çetintahra spor kulübünün ikinci yılda Milli Takıma sporcu vermenin kendileri adına büyük sevinç olduğunu söyledi. Basketbol A Takımı hedefleri doğrultusunda ilerlerken altyapıya da büyük önem verdiklerini belirten Çetintahra, “Berke’nin antrenörlüğünü yapan Fatih Karahan hocamız geçtiğimiz sezon kendisiyle çok yakından ilgilendi ve gelişimine büyük katkı sağladı. Bizim için A Takımımız ne kadar önemli ise altyapı takımlarımızda o kadar önemli. Bu sezon antrenör kadromuza kattığımız Coşkun Yurtlu hocamız da uzun yıllar Yıldız ve Genç Milli takımlarda antrenörlük yapmış bir kişi. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda daha pek çok sporcumuzla Türk basketboluna hizmet edeceğiz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv