İzmir, Uzak Doğu'ya da "model" oldu  

İç denetimde dijital teknolojiyi kullanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Asya Kalkınma Bankası (Asian Development Bank-ADB) tarafından bu alanda "iyi uygulama örneği" olarak seçildi.

  • 0
  • 249
İzmir, Uzak Doğu'ya da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İç denetimde dijital teknolojiyi kullanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Asya Kalkınma Bankası (Asian Development Bank-ADB) tarafından bu alanda "iyi uygulama örneği" olarak seçildi. İzmir'in yerel yönetimi, iç denetim alanında geliştirmiş olduğu bilgi teknolojileri uygulamalarını Filipinler'deki konferansta paylaşacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sadece yerel hizmetler alanındaki öncü uygulamalarıyla değil,  kurum yönetimine getirdiği şeffaflığı esas alan çağdaş modelle de takdir topluyor. İzmir'in yerel yönetimi, iç denetim alanındaki örnek çalışmalarını bu kez uluslararası arenaya taşımaya hazırlanıyor.

Asya Kalkınma Bankası (Asian Development Bank- ADB), İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iç denetim faaliyetlerinin planlanması ve sonuçlarının izlenmesinde kullandığı yazılımı "iç denetimde bilgi teknolojileri kullanımına yönelik iyi uygulama örneği" olarak seçti. 22-23 Kasım 2018 tarihlerinde Filipinler’in başkenti Manila’da düzenlenecek  İaTech 2018” konferansında sunumu yapılacak 8 bildiri arasında İzmir'in uygulaması da yer alacak.

Asya ve Pasifik ülkelerindeki yoksulluğu azaltmak ve kalkınmalarına yardımcı olmak amacıyla 1966 yılında kurulan ve Türkiye'nin de aralarında olduğu 66 üyesi bulunan Asya Kalkınma Bankası'nın ev sahipliğindeki konferans “İç Denetimde Dijital Teknolojiyi Benimseme” temasıyla düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi İç Denetim biriminin “Planlama ve izlemede denetim teknolojilerinin kullanımı konusunda bir belediye tecrübesi ” adıyla yer alacağı “İaTech 2018” konferansına 85 ülkeden katılım gerçekleşecek. Organizasyon, kamu sektöründeki iç denetçiler arasında dijital teknolojilerin öğrenimi ve  paylaşımının teşvik edilmesini hedeflerken, katılımcılara iç denetiminin küresel uygulayıcıları ile tanışma ve paylaşım yapma imkanı da sunacak.
 
Maliye Bakanlığı "pilot belediye" seçmişti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Bankası’nın “iç denetim faaliyetlerinin desteklenmesi ve iç denetçilerin teknik kapasitelerinin geliştirilmesi” amacıyla hazırladığı proje çerçevesinde, Maliye Bakanlığı tarafından Türkiye’deki tüm belediyeler arasından ‘pilot belediye’ seçilmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi iç denetçilerinin 2010 yılında düzenlediği bir rapor, Türkiye’de iç denetim metodolojisi ve kamu iç denetim standartlarına uygunluk açısından "paylaşılmaya değer örnek uygulama" olarak seçilmiş ve Antalya’da düzenlenen bir toplantıda mahalli idareler denetçileriyle paylaşılmıştı. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi İç Denetim Birimi'nin, henüz denetim kapasitesinin yüksek olmadığı bir alan olan Bilgi Teknolojileri konusunda gerçekleştirdiği denetim, 2016 yılında Antalya’da düzenlenen VII. Kamu İç Denetçi Eğitim Programı kapsamında “İç Denetim Birimlerinin Tecrübe Paylaşımı” adı altında diğer kamu idarelerinin iç denetçileriyle paylaşılmıştı. Son olarak da Dünya Bankası tarafından, “Kamu Sektörü İç Denetim Alanında Eğiticilerin Eğitimi” projesi kapsamında 19-22 Haziran 2017 tarihleri ile 04-07 Haziran 2018 tarihleri arasında Avusturya/Viyana'da düzenlenen çalıştayda ülkemizi temsil eden 5 kişilik iç denetçi ekibinde de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de bir temsilci yer almıştı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv