İzmir Yeni Sanat Merkezine Kavuşuyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne Türkerler Holding tarafından kazandırılacak ‘Kazım Türker Sanat Galerisi’nin yapımıyla ilgili işbirliği sözleşmesi, DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ve Türkerler Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Attila Sezgin tarafından imzalandı. Sanat galerisi Ekim ayında İzmirli sanatseverlerle buluşacak.

  • 0
  • 635
İzmir Yeni Sanat Merkezine Kavuşuyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne Türkerler Holding tarafından kazandırılacak ‘Kazım Türker Sanat Galerisi’nin yapımıyla ilgili işbirliği sözleşmesi, DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ve Türkerler Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Attila Sezgin tarafından imzalandı. Sanat galerisi Ekim ayında İzmirli sanatseverlerle buluşacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanlık binasına büyük bir sanat galerisinin kazandırılmasıyla amacıyla DEÜ ve Türkerler Holding, örnek bir işbirliğine imza attı. Bu kapsamda Kazım Türker Sanat Galerisi’nin yapımına ilişkin işbirliği protokolü, DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ile Türkerler Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Attila Sezgin tarafından imzalandı.

GSF Dekanı Prof. Mümtaz Sağlam, akademisyenler ve holding temsilcilerinin de hazır bulunduğu imza törende konuşan Rektör Vekili Çelik, 1970 yılında kurulan fakültenin birçok sanatçı yetiştirip ciddi çalışmalar yaptığını söyledi. Üniversite ile firmalar arasında ciddi bir işbirliği kurmayı hedeflediklerini dile getiren Rektör Vekili Çelik, “Firmaların sanatsal faaliyetlerini Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yapabiliriz. Prof. Dr. Attila Sezgin üniversitemizde üst düzeyde yöneticilik yapmış ve büyük katkılar sağlamıştır. Şimdi Türkerler Holding Genel Koordinatörü olarak da bu desteğini sürdürüyor” dedi. Sanatın önemine değinen Rektör Vekili Çelik, “Bilim tek düze olmaz, bunu sanatla aktive etmek suretiyle daha ileriye götürmemiz gerekiyor. Yaptığınız bir binanın sanatsal değeri olmazsa onun hiçbir kıymeti yoktur. Malzemeleri, ‘nano’ boyutta incelediğimizde bir şaheser görüyoruz. Bunu Güzel Sanatlar ve firmalar vasıtasıyla daha ileriye götürmeyi, diğer firmaları da devreye sokarak güzel şeyler yapmayı istiyoruz. Bakın bunun dışında, eğer yapabilirsek bir sinema platosunun da İzmr’de kurulması gibi bir hedefimiz var. Ayrıca animasyon konusu da çok zayıf olduğumuz bir konu, üzerinde durulması gereken işlerden biri” diye konuştu. 

İZMİR SANATIN MERKEZİ OLACAK
Türkerler Holding Genel Koordinatörü Attila Sezgin, uzun yıllar görev yaptığı üniversiteye hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını kaydedip, holding olarak yatırımların yanında sanata, spora ve eğitime hep destek olduklarına dikkat çekti. Sezgin, “Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Kazım Türker’in her zaman vurguladığı gibi, sanata ve sanatçıya destek, bu topraklardan kazandıklarımızı bu toprakların insanlarıyla paylaşma anlayışımızın en güzel yansımalarından biridir. İnanıyorum ki, bu sanat galerisi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerine yeni bir heyecan yaratmasının yanında İzmir’in sanat hayatına da yepyeni bir soluk getirecektir” dedi.

AÇILIŞ EKİM AYINDA
Sanat merkezinin yapısal düzenlemeleriyle ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden GSF Dekanı Prof. Mümtaz Sağlam, “Sanat galerisi sanatçı, akademisyen ve öğrenciler için stratejik önemi olan mekanlardır. Dolayısıyla sanatçılarımıza ve genç sanatçı adaylarımıza, eğitim sürecinde, eserlerini sanatseverlerle buluşturma imkanı sağlayan bir mekan olması açısından da bu girişimi önemli buluyorum” diye konuştu. Prof. Sağlam, merkezin Ekim ayında açılacağını ve ilk serginin Hayri Esmer’in eserlerinden oluşacağını söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv