İzmir’de iki fuar

  • 0
  • 676
İzmir’de iki fuar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Fuar İzmir,  iki fuara birden ev sahipliği yapıyor. 21.  Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir 2015 ile Foodex 2015 Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı, 4 gün boyunca iki farklı sektörü buluşturacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuarcılık kompleksi Fuar İzmir, 4 gün boyunca hem 21.  Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir 2015 hem de Foodex 2015 Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’na evsahipliği yapıyor.
Gıda sektörünün öncü kuruluşlarını bir araya getiren Foodex 2015’in açılış töreni, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili  Dr. Sırrı Aydoğan, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
 
Açlık tehlikesine dikkat!
Törende konuşan Dr. Sırrı Aydoğan asrın en büyük sorununun çevre ve gıda olduğunu belirterek şunları söyledi: “Gıdanın iki sorunu var: Birisi, gerçekten çevre sorunları ile ilgili sağlıksız gıda, diğeri ise yetersiz gıda. Bugün dünyada her 6 saniyede bir açlıktan bir çocuğun yaşamını kaybettiği bir ortamda yaşıyoruz. 300-400 milyon aç insan var, 1 milyar insan da açlık tehlikesi ile karşı karşıya. Bunun için gıdayı üretmek, gıdayı çoğaltmak ve sağlıklı bir şekilde halka ulaştırmak gerekir.  Dünyada olduğu gibi bugün bizim de sorunumuz bu.  İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz ova yollarının asfaltlanmasından kooperatiflere desteklerimize, çiftçiye yardımlarımızdan, toprak analizlerine, eğitime varıncaya kadar bir çok proje gerçekleştiriyoruz. Tüm bu çalışmalarımızı daha güzel ve sağlıklı gıda ve çiftçimizi, üreticimizi desteklemek için yapıyoruz.  Dünyada açlığın ve az üretimin yaygın olduğu bir ortamda biz aslında bu konuda şanslı bir ülkeyiz. İyi bir planlama ile gerek hayvancılıkta gerek tarımda başarı sağlayabiliriz. Büyükşehir de yatırım ve desteklerini bunun için gerçekleştiriyor. Biz her zaman çiftçimizin, üreticimizin yanındayız.”   
Foodex 2015 Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nın organizasyonunu gerçekleştiren Gençiz Fuarcılık’ın Genel Müdürü Osman Gençer, sektörün ürünlerine ve markalarına değer katacak yenilikçi, güvenilir ve hızlı çözümleri bir arada bulabilecekleri Foodex’in önemli bir ticari platform olduğunu söyledi.
Protokol üyeleri, FOODEX 2015 Gıda ve Gıda Teknolojileri fuarının açılış kurdelesinden sonra, İzmir Pastacılar ve Fırıncılar Derneği’nin yaptığı 10 metrelik pastayı da birlikte kesti.
 
Yapı sektörü İzmir’de buluştu
YEM Fuarcılık A.Ş tarafından organize edilen 21.  Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir 2015 ise Fuar İzmir A holde ziyaretçilerini ağırlıyor. 250 katılımcının yer aldığı fuar, 8 Kasım’a kadar 10.00-19.00 saatleri arasında açık olacak. Katılımcı firmalara iş fırsatları sunan Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir, ziyaretçiler için de farklı seçenekleri bir arada bulabilecekleri özel bir platform şeklinde dizayn ediliyor. Yapı dünyasındaki yenilik ve teknolojilerin sektöre sağladığı tüm imkânları sergileyen fuar,  Ege ve Akdeniz’in en büyük sektörel buluşması olarak yerini alıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv