İzmir’de kar alarmı

  • 0
  • 667
İzmir’de kar alarmı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı nedeniyle kentin yüksek bölgelerinde kapanan yollara kar küreme ve tuz serim araçları, greyderler ve iş makineleri ile müdahale ederken, buzlanma ihtimali olan bölgelerde de tuzlama çalışması yapıyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin yüksek bölgelerinde yaşayan vatandaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemesi amacıyla alarma geçti. Gece saatlerinde şiddetini artıran yağış nedeniyle kısa süreliğine kapanan Bozdağ-Gölcük-Ödemiş’teki yollar ile Bozdağ Kayak Merkezi yolu Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından açıldı. Yolda mahsur kalan 15 araç kurtarıldı.

4 kar küreme ve tuz serim aracı, 14 adet greyder ve 8 adet iş makinesi takviyesiyle çalışan Büyükşehir ekipleri, öğle saatleri itibariyle Kınık’ın Kocaömer, Elmadere, Arpadere, Kocaoba, Çanköy ve Karadere, Kiraz’ın Altınoluk, Çavdarlı, İğdeli, Tire’nin Çeriközü, Dibekçiler ve Toparlar, Bayındır’ın Çenikler, Karaburun’un Yaylaköy, Kemalpaşa’nın Ulucak ve Beşpınar  ile Karabağlar’ın Kavacık  köylerinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Buzlanma ihtimali olan Bergama’nın Kırcılar, Topallar, Oruçlar, Yukarıada ve İkizler, Buca TOKİ Konutları, Menemen Çukurköy ve Karaorman köylerinde ise tuzlama çalışmaları yapılıyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv