İZMİR’DE SANATIN YENİ ADRESİ

  • 0
  • 584
İZMİR’DE SANATIN YENİ ADRESİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Folkart, İzmir’in yeni sembolü Folkart Towers’ta Türkiye’nin en büyük sanat galerisini İzmirliler ile buluşturacak.
 
Folkart Towers’ta 8 Şubat 2015 tarihinde açılacak galeri 800 metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük sanat galerisi unvanına sahip olacak. Yapım çalışmaları tamamlanan ve açılışa hazırlanan galeride, koleksiyonerlerin titizlikle üzerinde durduğu aydınlatma, akustik, iklimlendirme gibi detaylar için alanında uzman danışmanlarla çalışılarak Atmosfer Mimarlık tarafından uluslararası standartlarda bir tasarım yapıldı. 
        
Folkart Galeri, Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından oluşan bir danışma kurulu tarafından yönetilecek. Başkanlığını duayen gazeteci yazar Doğan Hızlan’ın yaptığı kurulda, Hüsamettin Koçan, Habip Aydoğdu, Hanefi Yeter, Kemal Tufan ve Çerkes Karadağ yer alıyor.
        
Danışma kurulu tarafından beş yıllık sanatsal planlaması yapılan “Folkart Galeri”; dünya sanatına yön vermiş sanatçıların eserlerini İzmirlilerle buluşturmakla birlikte, İzmirli sanatseverlerin de daimi bir buluşma noktası olarak ajandalarda yerini alacak.
 
Önceki gün Doğan Hızlan başkanlığında İzmir’de toplanan Danışma Kurulu galerideki son düzenlemeleri yerinde inceledi. Daha sonra Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’ın da katılımıyla yaklaşık 5 saat süren bir toplantı yapıldı. Toplantıda, galerinin önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği etkinlikler detaylı bir şekilde ele alındı.
 
Efsaneler “Ellerin Büyüsü”nde buluşacak
Folkart Galeri 8 Şubat 2015 Pazar günü küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu’nun yaptığı dünyaca ünlü Prof. Dr. Hans Zilch’in, “Ellerin Büyüsü” adlı koleksiyonu ile kapılarını sanatseverlere açacak. Türkiye’de ilk defa sergilenecek olan “Ellerin Büyüsü” adlı koleksiyonda Pablo Picasso, Auguste Rodin, Salvador Dali, Eugène Delacroix, Le Corbusier, Man Ray, Joseph Beuys, Georg Baselitz gibi dünya sanatına yön veren efsane sanatçıların, eserleri yeralıyor. Sergide ayrıca adını Türk sanat tarihine adını altın harflerle yazdırmış başta Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve İbrahim Balaban başta olmak üzere birçok ünlü Türk sanatçının eserleri de sergide yer alacak. 2015 yılının Türkiye’deki en büyük sanat etkinliği olacak “Ellerin Büyüsü”, 15 Mart 2015 tarihine kadar Folkart Galeri’de İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Koleksiyon daha sonra yine Folkart sponsorluğunda Ankara ve İstanbul’da sergilenecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv