İzmir’de “Şeker” gibi tatil

  • 0
  • 968
İzmir’de “Şeker” gibi tatil
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayram tatilini evde geçirecek her gelir grubundan İzmirlinin, çok fazla harcama yapmadan, her gün şehrin farklı bir noktasında eğlenerek keyifli bir 7 gün geçirmesi mümkün. İşte size İzmir’de “şeker gibi” bir tatil!

Uzun Ramazan Bayramı’nı tatilini İzmir’de geçirecek olanlar hiç üzülmesin! Çok keyifli bir hafta onları bekliyor olabilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı pek çok tesis ile rekreasyon ve etkinlik alanları, Bayram boyunca size alternatif bir tatil için hazır.

İşte Bayram’da kentte kalanlar için gün gün tatil rehberi:

1.GÜN (4 Temmuz Pazartesi)

Akasya ağaçları sizi selamlayacak
Yarın Bayram.. Sevdiklerinizle bir araya geleceksiniz, eş-dost ziyaretleri yapacaksınız. Yoğun bir gün olacağı belli.. Önce biraz alışveriş.. Tarihi Kemeraltı Çarşısı, hem bol çeşidi hem de ekonomik fiyatlarıyla ilk tercihiniz olmalı.

Akşam üstü ise sizi keyifli bir bisiklet turuna bekliyoruz. Pedal çevirerek özgürleşmek, İzmir’i bir uçtan diğerine deniz kıyısından gezmek için ille de bir bisiklet satın almanız gerekmiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu 31 durak, 400 bisiklet, 600 park yeri ile hizmet veren BİSİM, kiralık bisiklet sistemiyle size bu imkanı en ekonomik koşullarda sunuyor. İnciraltı Kent Ormanı’ndan Kuş Cenneti’ne kadar uzanan bisiklet yolunda keyifli bir yolculuk yapmak istiyorsanız, en yakın BİSİM istasyonuna giderek bu şansı elde edebilirsiniz. Her saat için sadece 2,40 TL ödemeniz yeterli. “Yollar artık Bisim” sloganı ile yola çıkan sistem hakkında daha detaylı bilgi almak için www.bisim.com.tr adresini ziyaret etmenizi öneririz.

BİSİM turu için ilk önerimiz, İnciraltı Kent Ormanı..  Bir zamanlar moloz döküm yeri olarak kullanılan 622 dönümlük bu alan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci projesiyle bugün içinde binlerce ağacın boy verdiği muhteşem bir kent ormanına dönüştü. Şehir yaşamının stresinden kaçan İzmirliler, İnciraltı Kent Ormanı’nda adeta cenneti yaşıyor. Siz de onlardan biri olabilirsiniz. Üçkuyular İskelesi’nden Yenikale Burnu’na kadar uzanan ve Kültürpark’ın 3,5 katı büyüklüğündeki alanda oluşturulan gezinti-yürüyüş ve bisiklet yollarından geçerken, dikilen 21 bine yakın çınar, akasya, akçaağaç, dut, tesbih, söğüt, iğde, yalancı karabiber ve katalpa ağaçları sizi selamlayacaktır.

2.GÜN (5 Temmuz Salı)
Kuşbakışı İzmir
Bugün Ramazan Bayramı’nın ilk günü.. O nedenle önce ailenizle birlikte bayramlaşıp bu özel günün tadını çıkarın. Gelenler, gidenler derken, vaktin nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız.
Saat 17.00’den sonra bayramlaşma faslı bitecektir. Öyleyse İzmir’e kuş bakışı bakmanın zamanı geldi demektir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 15.5 milyon liraya yenilediği Teleferik Tesisleri, hem körfez hem de baraj gölü manzarasıyla kentin en önemli turistik tesislerinden biri oldu. İniş - çıkış ücreti toplam 6 TL. 5 yaş ve altı çocuklar içinse ücret alınmıyor. Mesire alanındaki her zevke ve bütçeye hitabeden tesislerin işletmesini Büyükşehir şirketlerinden Grand Plaza A.Ş yapıyor. Körfez manzaralı Doğu seyir terasında gözleme- mantı, baraj gölü manzaralı Batı seyir terasında ise aperatif yiyecekler bulunuyor. İki katlı kır kahvesinin özellikle teras bölümünde çam ağaçları içinde gün batımını seyretmek isterseniz, burada yine aperatif yiyeceklerle sıcak ve soğuk içecekler bulabilirsiniz. Çocuk oyun grubunun bulunduğu alanın yanında oluşturulan Park Kafe’de daha çok miniklerin ilgisini çekecek dondurma, pamuk helva, haşlanmış mısır gibi yiyecekler var. Grand Cafe’de ızgara çeşitleri konukların beğenisine sunulurken, Budak Cafe’de fastfood ve soğuk-sıcak içecek satışı yapılıyor. Tesisin zirvesinde kurulan ‘Et Evi’nde ise kontrollü mangal hizmeti sunuluyor. Sizin için yakılan mangallarda et evinden alacağınız et çeşitleri ve şarküteri ürünlerini kendiniz pişirerek ekonomik bir ziyafet çekebilirsiniz.

3.GÜN (6 Temmuz Çarşamba)
Ada sahillerinde bekliyoruz
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin keyifli bir vapur yolculuğu ile başlatıp Ege’nin mavi sularında sürdürdüğü Yassıcaada turlarına daha önce katılmadıysanız, şimdi tam sırası! İzmirlilere hem ekonomik hem de nitelikli günübirlik tatil olanağı sunan çok sevimli bir yer Yassıcaada..

Urla açıklarındaki adaya ulaşım, İZDENİZ gemilerinde keyifli bir yolculukla sağlanıyor. Hem gidiş-dönüş deniz yolculuğu hem de tesisler için ödeyeceğiniz toplam ücret 18 TL.

Vapurlar 08.30’da Karşıyaka, 09.00’da ise Üçkuyular İskelesi’nden hareket ediyor. Saat 17.45’de ise dönüş için Yassıcaada İskelesi’nden hareket ediliyor.

Bizden bir uyarı: Gemi yolculuğu için biletinizi önceden almayı unutmayın!

4.GÜN (7 Temmuz Perşembe) 
3.5 TL’ye safari
Sasalı’daki 425 bin metrekare alan üzerinde yüzden fazla türde 1500’e yakın hayvanı ve 250’den fazla bitki türünü bünyesinde barındıran İzmir Doğal Yaşam Parkı, uzun tatil süresince ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürecek. Özellikle çocukları çok mutlu edecek bu ziyaret sırasında, sevimli fil ailesinin bulunduğu bölüme uğrayarak, Türkiye’de dünyaya gelen ilk Asya fili İzmir ve kardeşi Deniz’i görmeyi ihmal etmemenizi öneririz. Tropik Merkez’deki egzotik canlılar, Afrika Savanı’ndaki seyir terasından zürafa, zebra, su aygırı ve deve kuşlarını izleyebilir, geniş barınaklarında özgürce dolaşan vahşi hayvanları görebilirsiniz. İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı saat 08.00 ile 19.30 arası ziyaret edebilirsiniz. Giriş ücreti yetişkinler için 3,5 TL, öğrenciler içinse 1,25 TL.

Sasalı’ya kadar gitmişken, Doğal Yaşam Parkı’nın hemen yanı başındaki İzmir Kuş Cenneti’ne de uğrayabilir, BİSİM kartınızla 2.40 TL’ye kiralayacağınız bisiklete atlayıp çevreyi keşfedebilirsiniz.

5.GÜN (8 Temmuz Cuma) 
Yarımada’yı keşfetmek
İzmir’in her köşesini bildiğiniz ve kentinizi çok iyi tanıdığınız inancındaysanız, “bir daha düşünün” deriz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Yarımada’nın tanıtımı için hayata geçirdiği projelerden biri olan ve tarihteki 6 İyon kentini birbirine bağlayacak tematik yolu gördükten sonra fikriniz değişebilir. İlk etapta 51 kilometrelik Germiyan-Barbaros-Urla-İçmeler-Özbek-İskele, 18 kilometrelik Germiyan-Ildır-Gerence Körfezi ve 17 kilometrelik Barbaros-Balıkova rotalarında 41 ayrı noktada 93 yön tabelası ile 6 bilgi panosu yerleştirildi. Tarih kokan bu yolda yeni keşifler yapmanın şimdi tam zamanı. Molalar sırasında Ege’nin mavi suları sizi bekliyor olacak.

Dönüşte ne yapıp edip Sığacık’a uğrayın deriz.. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sihirli dokunuşuyla çehresi bir anda değişen Kaleiçi evleriyle birlikte Sığacık, turizmin parlayan yıldızı haline geldi. Sığacık Kaleiçi’ndeki 220 evin yenilenmesinin ardından bölge ziyaretçi akınına uğradı.

6.GÜN (9 Temmuz Cumartesi) 
Foça’da deniz, Mordoğan’da balık ekmek keyfi
Dünkü Yarımada turu sizde tatlı bir yorgunluk bırakmış olabilir. Ama durmak yok! Bugünkü yolculuğunuz , tüm yorgunluğunuzu alıp gidecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl startını verdiği Foça seferlerinden sonra, bu yıl da Karaburun’un turistik merkezlerinden Mordoğan’a vapur seferi başlattı. Bizim tavsiyemiz, karayolu yerine, serin rüzgarlar eşliğinde mis gibi bir deniz yolculuğu olacak. Oilerseniz Foça, dilerseniz Mordoğan’a..

Saat 08.00’de Karşıyaka’dan kalkan İZDENİZ gemileri, Konak iskelesinden de yolcu alıp önce Foça’ya, oradan Mordoğan’a geçiyor. Dönüş yapacak tatilciler için saat 16.30’da Karşıyaka’dan hareket eden gemiler ise bu kez önce Mordoğan’a, ardından da Foça’ya uğruyor. Foça’da 5 bin yıllık tarihi yerleşimde bir kültür turu yapabilir, Mordoğan’da ise kendinize balık-ekmek ziyafeti çekebilirsiniz.

7.GÜN (10 Temmuz Pazar) 
Homeros Vadisi’nde trekking
Sporu ve doğada keşifler yapmayı seviyorsanız, Homeros Vadisi sizleri bekliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Merkez ve Kayadibi Köyü arasında, Bornova Çayı üzerindeki yaptığı 7 kilometrelik alanda yaptığı vadi düzenlemesi kapsamında oluşturulan göletler ve piknik alanları görülmeye değer. 5 bin yıllık Smyrna kentinin suyunu sağlayan kaynağı, Homeros’un yaşadığı varsayılan mağaraları keşfedebilir, doğayla iç içe huzurlu bir yürüyüş yapabilirsiniz. Kayadibi köyünde kahvaltıyı unumayın sakın!

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv