İzmir’den Erciş’e sevgilerle

  • 0
  • 619
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremde araçları hasar gören Van’ın Erciş Belediyesi’ne tam donanımlı bir itfaiye aracı hediye etti. Araçta görev yapacak personeli 10 gün boyunca eğiten İzmirli itfaiyeciler, Erciş’e teknik malzeme de yolladı.
 
Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Van’da yaşanan depremin ardından hemen harekete geçip Vanlılara yardım eli uzatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu afetten büyük ölçüde etkilenen Erciş ilçesinin İtfaiye birimine 7 ton su kapasiteli, 18 metre merdivenli ve arazözlü yangın söndürme aracı hediye etti. Depremde itfaiyesi de büyük ölçüde hasar alan Erciş’e hediye edilen araç, 10 gün boyunca İzmir’de eğitim gören Erciş itfaiyesi personeli ile birlikte yola çıktı. Araçla birlikte Erciş itfaiyesinde kullanılmak  üzere teknik malzeme (baret, çizme, yanmaz elbise, hortum ve teneffüs cihazı)  de  gönderildi.  
Van Erciş Belediyesi İtfaiye Müdürü İhsan Akgöl, deprem sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gördükleri desteklerden dolayı Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ekibine teşekkür etti. Deprem sonrasında yaşanan yardımlaşmanın kendilerine büyük bir güç verdiğini ifade eden Akgöl, “Bildiğiniz gibi 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde ülkemizin güzide köşelerinden biri olan Van’da doğal bir afet yaşandı. Ben diliyorum ki, Allah böyle bir afeti hiçbir topluma yaşatmasın. Biz o acıyı yaşadık. Biz ülke olarak düşenin elinden tutmasını çok iyi biliyoruz. Biz bu afette onu gördük, canlı olarak yaşadık. Tabii bizim itfaiye araçlarımız orada bayağı yetersizdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bir araç talebinde bulunduk. Hiç tereddüt etmeden bize bir araç tahsis ettiler. İzmir İtfaiyesi, çok özverili bir çalışma gerçekleştirdi. 2 arkadaşımız buraya gelerek 10 gün eğitim aldı. Şimdi aracımızı bize teslime ettiler. Bu aracımızı Erciş’teki halkımız için kullanacağız. Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na ve itfaiye ailesine bize gösterdikleri destek ve misafirperverlik  için çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Yaraları sarmaya çalışıyoruz
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır ise Van’da yaşanan büyük deprem sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hemen harekete geçtiğini hatırlatarak şöyle devam etti:
“Depremin  ardından Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun direktifleri doğrultusunda önce uçakla hemen o gün Van’a 46 kişilik bir ekip gönderdik. Bu ekip orada günlerce çalıştı ve kurtarmalarda büyük başarılar gösterdi. Vatandaşlar ile bütünleşti. Yaralarını ellerinden geldiğince sarmaya çalıştı. Bu arada Erciş itfaiyesinin çok hasar gördüğünü de tespit etti. Erciş İtfaiyesi Müdürlüğü de bizden bir talepte bulunmuştu. Başkanımız Aziz Kocaoğlu, hiç terüddüt etmeden hemen bir aracın hazırlanarak tüm donamımı ile gönderilmesini  istedi. Bugün de aracımız hazırlandı ve anahtarı kendilerine teslim ediyoruz.” 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv