İzmirgaz’dan Doğalgaza Geçmek isteyenlere Uyarı

  • 0
  • 781
İzmirgaz’dan Doğalgaza Geçmek isteyenlere Uyarı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirgaz, doğalgaz taleplerinin yoğunlaşmaya başladığı budönemde, talep sahiplerinin doğalgaza geçişlerinde yaşanabilecek olasısorunları en aza indirmek üzere önemli uyarılar içeren yazılı bir açıklamada bulundu.Kurallara uyulması halinde tüketicilerin işlemlerini kısa sürede tamamlayarakkullanıma geçilebileceklerinin belirtildiği açıklamada, abonelik işlemleri ile kullanımaşamasına kadar geçen süreçte tüketicilerin dikkat etmesi gereken hususlarşöyle sıralandı.

Abonelik işlemleri 9 ayrı noktada

Abonelik işlemeleri Halkapınar, Bornova, Buca, Gaziemir, Karabağlar,Karşıyaka, Konak, Aliağa ve Tire’de bulunan abone merkezlerinde ilk etap danüfus cüzdanı ile aynı gün yapılmaktadır. Tesisat dönüşümü için anlaşılan firmamutlaka İzmirgaz'dan yetki olmalı, yetkisiz firmalara dönüşüm yaptırılmamalı. İçtesisat firmalarının bilgisayar ortamında gönderdiği projeler bilgi veya teknikeksiklik olmadığı takdirde 2 iş günü içinde kayıtları gerçekleştirilerek; firmanınonay bedelini ödemesinin ardından 2 iş gününde onaylanmaktadır. Projelerdeeksik tespit edilirse yetkili firmaya iadesi yapılmaktadır.

Projeler elektronik ortamda kontrol ediliyor

Bilgisayar ortamında kontrol edilen projeler elektronikolarak imzalanmaktadır. Bu aşamada abonelik sözleşmesi imzalanarak güvencebedeli yatırılabilir. Onaylanmış projenin ilgili evrakları firma tarafındanteslim edildiğinde (sigorta poliçe, doğalgaz dönüşüm sözleşmesi v.b.) dijital olarakarşivlenir. Ardından, aboneye ait sayaç ve regülatör aynı gün firmaya teslimedilir. İşlemleri eksiksiz tamamlamış abonelerin tesisat muayene randevularıfirmalar tarafından online olarak alınır. Başvurusu yapılan abonelerin en geç 6gün içerisinde gaz arzı sağlanır.

İşlemler eksiz tamamlanmalı

Konutlarda tesisatların tamamlanmış olması doğalgazıkullanmaya hazır olunduğu anlamına gelmemektedir. Doğalgazın biran öncekullanılabilmesi için sözleşme yapılan yetkili firma ve abonenin, imalat veabonelik işlemleriyle ilgili yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmesigerekmektedir. Ayrıca, tüm işlem süreçleri www.izmirgaz.com.tr kurumsal websitesinde online işlemler bölümünde abone referans no yazılarak takip edilebilmektedir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv