İzmir'i bozmaya gücünüz yetmeyecek

  • 0
  • 736
Yazı Boyutu:

CHP Karabağlar belediye başkan adayı MuhittinSelvitopu, parti meclis üyeleri, milletvekilleri, belediye meclis üyesiadayları ve belediye başkan aday adaylarının da desteğini arkasına alarakçalışmalarını güçlü bir biçimde sürdürüyor. Bir günde üç seçim ofisininaçıldığı dünkü programda,  esnafziyaretleri, dernek toplantıları da gerçekleştirildi. Selvitopu konuşmasınınbüyük bir bölümünü kentsel dönüşüme ayırdı ve hükümetin diğer illerdeuyguladığı kentsel dönüşüm projeleriyle o kentlere büyük zarar verdiğini, şimdigözünü İzmir'e diktiğini ancak İzmir'i bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğinisöyledi.  

CHP Karabağlar belediyebaşkan adayı Harita Mühendisi Muhittin Selvitopu seçim kampanyasını her geçengün daha da güçlenerek sürdürüyor. CHP Parti Meclis Üyesi Hüseyin Saygılı, CHPİzmir Milletvekili Erdal Aksünger, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı CeyhanKayhan, meclis üyesi adayları ve belediye başkan aday adaylarının da destekverdiği dünkü programda üç seçim bürosu açıldı. İnönü Caddesi, Üçkuyular veMimkent'te gerçekleştirilen açılışlar büyük ilgi gördü ve halkın coşkusuna sahneoldu. Açılışların ardından CHP'liler seçim büroları yakınlarında esnaf ziyaretigerçekleştirdiler. 

Başkan adayı Selvitopu gündüz gerçekleştirilen programların ardından gece de çalışmalarını sürdürdü veUzundere TOKİ Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek sorunlarıdinledi. CHP'li aday konuşmasının büyük bir bölümünü Karabağlar için büyük biröneme sahip olan kentsel dönüşüme ayırdı. Bu projelere ilişkin hükümetinuygulamalarını eleştiren Muhittin Selvitopu, hükümetin diğer illerde uyguladığıkentsel dönüşüm projeleriyle o kentlere büyük zarar verdiğini, şimdi gözünüİzmir'e diktiğini ancak İzmir'i bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.Selvitopu 6306 Sayılı yasaya da değinerek söz konusu yasanın olumsuzluklarıbünyesinde barındırdığını, halkın yararına olmadığını, uygulamasının da sözkonusu olamayacağını söyledi. 

3 mahalleyi riskli alan ilan ettiler
Selvitopu şöyle konuştu:"Başka illerde kentsel dönüşüm projelerini uyguladılar. Ancak kentlerinsilüetlerini bozdular. Çirkin bir görüntü yarattılar. Şimdi İzmir'e gözdiktiler. Çünkü İzmir daha yağmalanmamış, daha bozulmamış bir halde. Onun içinİzmir köy kaldı diyorlar. İzmir'i kimse bozamayacak. İzmir'i bozmaya gücünüzyetmeyecek. İzmir'i biz koruyacağız. Geleceğe biz taşıyacağız. İzmir'indemokrat insanlarına yıllarca biz hizmet verdik. Bundan sonra da vermeye devamedeceğiz.bunu da engelleyemeyeceksiniz. Ayrıca, Karabağlar kentsel dönüşümpotansiyeli yüksek olan bir ilçe. Dönüşümü rahatlıkla sağlayacak bir ilçe. 540hektarlık alanda Cennetçeşme, Yüzbaşı Şerafettin, Umut, Özgür, Devrim gibi 13mahallemizi 6306 Sayılı yasaya göre riskli alan ilan ettiler. Dönüşüm projesiyapılması gerekiyor. Söz konusu yasaya göre bu görev Çevre ve ŞehircilikBakanlığının görevi. Yaklaşık 1 yıldır ilan edildi ancak henüz ortaya bir projekonulmadı. Koyabileceklerini de zannetmiyoruz. Çünkü bu kolay değildir. "

Halkın yanında dimdik duracağım
Kentsel dönüşüm projelerindede halkın hakkını korumaya özen göstereceğini vurgulayan Muhittin Selvitopuhalkın yanında dimdik duracağını söyledi. Selvitopu 6306 Sayılı yasanın bazımaddelerini Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiğini de hatırlatarak sözlerinişöyle sürdürdü:"Bir yeri en iyi bilen,halkıyla diyalogu olan yerel yönetimlerdir. Bu yüzden kentsel dönüşüm projeleriAnkara'dan yapılmaz. Maalesef bu yasa yerel yönetimleri devre dışı bırakan biryasa. Biz AB'ye üye olacağız diyorlar. AB'de yerel demokrasi koşullarıgeçerlidir. Yani kentler yerelden yönetilir, merkezden değil. Anayasa Mahkemesibu yasanın bazı maddelerini anayasaya aykırı bulup iptal etti. Gerekçeli kararıbekliyoruz. Bu yasanın işlerlik imkanı bu ülkede olmayacak. Yerel yönetimlermutlaka devreye girecek ve bu işler yerel yönetimler kanalıyla olacak.Halkımızın bu yasaya ilişkin endişeleri var. Hiç merak etmesinler buradayaşayan insanlarımızın yanında dimdik duracağım. Onların haklarını savunmayadevam edeceğim. Bu sorunlar hepimizin, bizim gidecek başka yerimiz yok." 

Uzundere TOKİ Yardımlaşma veDayanışma Derneği Başkanı Mucip Uludağ, Selvitopu'na bölgesinde yaşanansorunlara ilişkin bir dosya sundu. Selvitopu bölgeyi iyi tanıyan biri olarak busorunların çözümü konusunda çalışma başlatacağını söyledi. Bu arada DernekBaşkanı Mucip Uludağ, Selvitopu'nun daha önce de kendilerini ziyaret ettiğinihatırlattı ve " O dönem keşke Sayın Selvitopu gibileri Karabağlar'a başkanolsa. Çünkü sorunları yerinde dinleyip çözüm için mücadele ediyor demiştik.Bugün yine aramızda. Kendisine başarılar diliyoruz." açıklamasındabulundu. 

CHP Karabağlar belediyemeclis üyesi adayı ve Konyalılar Federasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan datoplantıda yaptığı konuşmada Karabağlar'ın çok şanslı olduğunu, bilgili,birikimli, dürüst bir ismin aday yapıldığını belirterek Muhittin Selvitopu'nadestek istedi. Aydoğan ayrıca, Büyükşehir Belediyesinin gücüne de ihtiyaçduyduklarını vurgulayarak Selvitopu'nun Büyükşehir Belediyesinin gücünüKarabağlar'a çekeceğine inandığını ifade etti. 

Dünkü açılışlara katılan CHPİzmir Milletvekili Erdal Aksünger önümüzdeki yerel seçimin genel seçimin aynasıolacağına dikkat çekerken PM üyesi Hüseyin Saygılı da halka "Oyuna gelipoyunuzu bölmeyin" çağrısında bulundu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv