İzmir’i Yaşayan Laboratuvar haline getirecek

  • 0
  • 682
İzmir’i Yaşayan Laboratuvar haline getirecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteği ile İzmir Üniversitesi tarafından hayata geçirilecek olan “Yaşayan Laboratuvar Olarak Kent” projesi ile İzmir için katılımcılık esaslı akıllı yerel yönetişim ve akıllı kent uygulamalarının geliştirilmesi, üretilmesi ve yaygınlaştırılması çalışmaları yapılacak.

İzmir Üniversitesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nın Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programları kapsamında ilk desteğini almaya “Yaşayan Laboratuvar Olarak Kent” projesi ile hak kazandı. 12 ayda tamamlanacak projenin anlaşması İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Selim Doğanata ve İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban tarafından imzalandı. Toplam bütçesi 132.591 TL olan projeye İZKA 96.526 TL destek sağlayacak.

Yazılım Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Emrah Orhun ve Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Orhun tarafından geliştirilen projede İzmir'in ilk yaşayan laboratuvarı İzmir Üniversitesi'nde kurulacak. Yaşayan laboratuvar ile ürün veya hizmetler gerçek ortamlarda gerçek kullanıcılarla geliştirilecek, sınanacak ve iyileştirilecek. Yenilikçi (inovatif) yaklaşımla kurulacak yaşayan laboratuvarda İzmir Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık öğrencileri katılımcılık esaslı akıllı yerel yönetişim ve akıllı kent uygulamalarının geliştirilmesi, üretilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla kullanıcılar ve diğer paydaşlarla işbirliği yapacak. Projeye IBM Türk, Urla Belediyesi, Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme A.Ş. (DEPARK), İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. (İZTEKGEB), Türkiye Bilişim Derneği ve Ege Bölgesi Bilişim Sanayicileri Derneği (EBİLSAD) iştirakçi olarak destek verecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv