İzmir’in girişimcilik elçisi İzmir Ekonomi’den

  • 0
  • 782
İzmir’in girişimcilik elçisi İzmir Ekonomi’den
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Beyza Güler, Girişimcilik Vakfı tarafından girişimcilik kültürünü üniversite öğrencileri arasında yaygınlaştırması amacıyla seçildi. 6 bin 400 üniversite öğrencisi arasından 5 aşamalı programı geçen Güler, Türkiye genelinde seçilen 40 kişi arasında yer aldı.

Girişimcileri, işadamları ve fikir önderleri tarafından kurulan vakfın bursiyeri olan Güler, iş dünyasından aldıkları eğitimlerle girişimcilik elçisi olacak. Kurucuları arasında Ali Sabancı, Sina Afra, Ümit Boyner, Faruk Eczacıbaşı, Şebnem Kalyoncu Ünlü gibi isimlerin yer aldığı vakıf öncülüğünde Güler, hem arkadaşlarına yol gösterecek hem de iş dünyasının deneyimlerinden yararlanacak.

Girişimcilik Vakfı’nın girişimci gençlerden ilham almak için kurulduğunu, bir yıl boyunca seçilen öğrencilerin destekleneceğini kaydeden Güler, “Ülkemizde nüfusumuzun yarıdan fazlası genç. Seçilen 40 genç olarak bize verilen eğitimi arkadaşlarımıza, çevremize aktarıyoruz. Arkadaşlarımıza öncülük yapıyoruz. Girişimcilik kültürünü üniversiteler arasında yaymak birincil önceliğimiz. Girişimcilik elçisiyiz. İş dünyasının değerli isimlerinden öğrendiklerimizi çevremize aktarıyoruz. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde girişimcilik kültürü ile yetiştiriliyoruz. Vakfın çalışmalarına bu sebeple ilgi duydum” dedi.

Güler, kura ile belirlenen bursiyerlerin de yıl içerisinde Dünya Ekonomik Formuna katılacağını, San Francisco’da Google kampüsünü ziyaret edeceğini söyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv