İzmir’in “ilk kurşun” gururu

İzmir’in işgali sırasında düşmana ilk kurşunu atarak Milli Mücadele’yi başlatan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin, Konak’taki “İlk Kurşun Anıtı” önünde düzenlenen törenle anıldı.

  • 0
  • 603
İzmir’in “ilk kurşun” gururu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in işgali sırasında düşmana ilk kurşunu atarak Milli Mücadele’yi başlatan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin, Konak’taki “İlk Kurşun Anıtı” önünde düzenlenen törenle anıldı.

İzmir’in işgalinin başladığı 15 Mayıs 1919’da Yunan askerlerine ilk kurşunu atan ve orada şehit edilen Gazeteci Hasan Tahsin, “İlk Kurşun Anıtı” önünde düzenlenen törenle anıldı.  Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Ali Yiğit, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Musa Çam ve Tuncay Özkan, CHP İzmir İl Başkanı Ali Asuman Güven, İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, gazeteciler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Ortaokulu öğrencilerinin de hazır bulunduğu tören, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve Yönetim Kurulu üyelerinin anıta çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye gelen Dikmen, Şehit Gazeteci Hazan Tahsin’in attığı ilk kurşunun Türk ulusunun özgürlük sembolü olduğunu belirterek, “Aradan neredeyse bir asır geçse de, bu coğrafyada gazetecilik yapmak çok zor. Giderek daha da zorlaşıyor. Ülkemiz adeta gazeteci hapishanesine dönüştürüldü. Dün itibariyle 159 gazeteci parmaklıklar ardında. Yazmaları, konuşmaları engelleniyor. Gazetecilik yapmak bu ülkede suç sayılıyor. Halka gerçekleri söylemek, doğruyu göstermek güç hale geldi. Bizleri işgalden kurtaran Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ağza alınmayacak hakaretler ediliyor ve bunlar yayınlanıyor, yayımlanıyor. Ülkemiz gerçekten çok büyük sıkıntılar içerisinden geçiyor. Bize düşen, bu sorunları yenebilmektir, bir olabilmektir. Tarih bize birlik içerisinde ulus olabilmeyi göstermiştir. Bugün de bu zorlukları birlikte aşacağız. Bizler, Hasan Tahsin ve cumhuriyet ruhunu ilk günkü gibi sürdüreceğiz ve birlikte mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv