İZMİR'İN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNDE KATILIMCILIK İHTİYACI FRAUNHOFER ENSTİTÜSܒNDE TARTIŞILDI

  • 0
  • 837
İZMİR'İN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNDE KATILIMCILIK İHTİYACI FRAUNHOFER ENSTİTÜSܒNDE TARTIŞILDI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Deniz Orhun ve Prof. Dr. Emrah Orhun’un İzmir özelinde gerçekleştirdiği e-Katılım ve kentsel değişim çalışmaları, Fraunhofer Sistemler ve Yenilikçilik Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen çalıştayda tartışıldı.

İzmir Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Orhun ve Yazılım Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Emrah Orhun, Avrupa’nın en büyük uygulamalı bilimler araştırma ve geliştirme organizasyonu olan Fraunhofer Enstitüleri arasında yer alan ve Almanya Karlsruhe’de yenilikçilik konusundaki çalışmaları ile öne çıkan Fraunhofer Sistemler ve Yenilikçilik Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen “YENİLİKÇİLİK, BÖLGELER ve POLİTİKALAR: Metropolitan evrimler hakkında ne bilmeli ve sormalıyız?” başlıklı çalıştaya davet edildi. Çalıştaya katılan öğretim üyeleri burada, İzmir'de yenilikçilik ve kentsel dönüşüm hakkında bir sunum yaptı.

e-Katılım ve kentsel değişim konularında yaptıkları çalışmanın sonuçlarının İzmir’de kentsel yenilikçilik için yeterli katılımın olmadığını gösterdiğini belirten araştırmacılar, İzmir'in yenilikçilik ekosistemini güçlendirmek için İzmir Üniversitesi’nde kurmak istedikleri “Yaşayan laboratuvar” hakkında bilgi verdi. Fransa, Almanya, Kanada ve İspanya’dan araştırmacıların, şehir plancılarının ve lisansüstü öğrencilerin katıldığı ve Fraunhofer Sistemler ve Yenilikçilik Araştırma Enstitusü ile Strasbourg Üniversitesi ortaklığında düzenlenen 7. evoREG çalıştayında ayrıca, Alsas bölgesindeki ve Kanada’daki kentlerin yenilikçilik kapasitelerinin arttırılması için yapılan çalışmalar değerlendirildi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv