İzmir’in kurtuluşu için koştular

  • 0
  • 614
İzmir’in kurtuluşu için koştular
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in işgalden kurtuluşunun 92. yıldönümü nedeniyleBüyükşehir Belediyesi tarafından yarı maraton düzenlendi. 21 kilometrelikyarışmayı, erkeklerde geçtiğimiz yılın da şampiyonu olan Kenyalı sporcu MosesToo kazandı. Bayanlarda ise milli atlet Mehtap Sızmaz yarı maratonu birincisırada bitirdi.

 

İzmir’in işgalden kurtuluşu yıldönümü kutlamaları kapsamındabu yıl ikincisi düzenlenen 9 Eylül Yarı Maratonu, Ulu Önder Atatürk’ün İzmir’iseyrettiği Belkahve’den başladı. 400 aşkın sporcunun katıldığı maratonunstartını İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ileBornova Belediye Başkanı Olgun Atilla birlikte verdi. Katılımın yoğun olduğu maratonda,21 yaş ve üstü, kulüp ve ferdi lisanslı sporcular ile çeşitli ülkelerdensporcular yer aldı. Büyükşehir Belediyesi, sporcuların sıcaklardanetkilenmemesi için  21 kilometrelik parkur boyunca su ve süngernoktaları kurdu. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF)kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen maraton Konak Meydanı’ndaki TarihiSaat Kulesi önünde son buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl 9Eylül Koşusu’nun kapsamını genişleterek “yarı maratona” çevirmişti.

 

Şampiyon değişmedi

Bu yıl 9 Eylül Yarı Maratonu’na ikinci kez katılan Kenyalısporcu Moses Too, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 21 kilometrelik parkuru,1 saat 55 saniyelik derecesiyle birinci sırada bitirdi. Erkeklerde 1 saat 2dakika 2 saniyelik derecesiyle Azeri sporcu Tilahun Vorku Aliyev ikinci,   1saat 4 dakikalık derecesiyle Kenyalı atlet Sulti Gure Timbre üçüncü oldu.Şampiyon atlet Too, ikinci kez İzmir’de yarışmaktan büyük onur duyduğunu vekupa kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

 

İlk üç sıra milli atletlerin

Bayanlarda ise ilk üç sırayı milli atletler aldı.Birinciliği geçtiğimiz yılın ikincisi milli atlet Mehtap Sızmaz, 1 saat 14dakika 17 saniyelik derecesiyle aldı.  Milli atletler Nilay Esen 1saat 14 dakika 55 saniyelik derecesiyle ikinci, Fatma Hacıköylü ise 1 saat 19dakika 53 saniyelik derecesi ile üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren sporcular kupalarını ve ödülleriniBüyükşehir Başkan Vekili Dr. Aydoğan ile Bornova Belediye Başkanı Atilla’nınelinden aldı. Parkuru tamamlayan  her yarışmacıya da anı olarakkatılım madalyası verildi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv