İzmir’in minik kuklacıları ödüllerine kavuştu…

  • 0
  • 705
İzmir’in minik kuklacıları ödüllerine kavuştu…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyanın sayılı kukla festivallerinden 9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri kapsamında 14-15 Mart’ta Forum Bornova’da gerçekleştirilen 7. Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması’nda dereceye girenler okullar düzenlenen törende ödüllerini aldı. İzmir’in kültür yaşamında önemli bir gelenek haline gelen etkinlikte 25 okuldan 50’den fazla öğretmen, 600’den fazla öğrenci görev aldı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği ve 3.000’in üzerinde izleyicinin takip ettiği yarışmada 25 okuldan ilköğretim öğrencileri, Charles Perrault’un ünlü eseri Külkedisi’ni sahnelediler.


14-15 Mart tarihlerinde sergilenen performanslardan sonra jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda İzmir Büyük Çiğli Özel Türk İlkokulu birinciliğe değer bulunurken, TED Aliağa Koleji ikinci, İzmir Gelişim Koleji ise üçüncü oldu.
 
Meliha ve Doğan Akad İlkokulu ‘Jüri Özel Ödülü’ ile ödüllendirilirken, Özel Çakabey Koleji ‘En İyi Kukla Oynatımı Ödülü’, İzmir Bornova Bahçeşehir Koleji ‘En İyi Kukla Tasarımı Ödülü’, Özel Bornova Koleji ‘En İyi Sahne Tasarımı Ödülü’ne değer bulundu. ‘Forum Bornova Özel Ödülü’nü ise Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği almaya hak kazandı.
 
Günümüz çocuklarının teknolojiye ve televizyona bağımlı hale geldiği bu dönemde, sanatı çocuklara sevdirmenin yanı sıra sanatın icracısı ve yorumcusu olma olanağı sunan Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması önümüzdeki yıllarda da devam edecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv