İZMİR’İN PARLAYAN DÜNYA MİRASI

  • 0
  • 817
İZMİR’İN PARLAYAN DÜNYA MİRASI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geçen yıl 22 Haziran’da Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen 38. Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda, 21 ülkenin de oyunu alarak UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girerek dünyanın 999. mirası olmayı başaran Bergama’nın yıldızı parlamaya devam ediyor.

İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün İzmir’de ziyarete açık olan müze ve ören yerlerinin 2015 yılı 1 Ocak ve 31 Mayıs tarihleri arasındaki ziyaretçi sayısı ve elde edilen gelir verilerine göre Bergama Müzesi’ni ilk 5 ayda 10 bin 805 kişi ziyaret etti ve müzenin geliri yüzde 135 artışla 31 bin 800 liraya yükseldi.

2500 yıllık tarihi ile birçok ilke imza atan ve ilkler şehri olarak bilinen Bergama’da Bergama Akropol’ü 87 bin 865 kişi ziyaret ederken, Bergama Asklepion’u 44 bin 198 kişi gezdi. Gerçekleşen ziyaretlerde Akropol’den 372 bin 270 lira elde edilirken, Asklepion’dan 161 bin 700 lira gelir elde edildi. Bergamalılar tarafından Kızıl Avlu olarak da bilinen Bazalika’yı ise 11 bin 332 kişi ziyaret ederek 28 bin 900 liralık gelir sağlandı.

Bergama’nın UESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinden sonra, özellikle turizm konusunda ilerleme kaydedeceğini önceden beri söylediklerini ifade eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “ Üç yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirdiğimiz özverili çalışmalar ile Dünya’nın 999. Mirası olmayı başaran Bergama’nın turizm konusunda kaydettiği gelişmeden oldukça mutluluk duyuyoruz. Bergama geçen yıl dünya mirası olduğunda en çok merak edilen konu ve bizlere en çok sorulan soru “Şimdi ne olacak?” sorusuydu.  Sanırım bugün İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün açıkladığı bu veriler kısa zamanda nelerin değişebileceğini bizlere gösteriyor.  Turizmdeki artış, Bergama’da gerçekleşecek girişimlerle de bütünleştiği zaman daha da güzel sonuçların ortaya çıkacağını düşünüyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv