İzmir’in Renkleri ödülleriyle buluştu

  • 0
  • 841
İzmir’in Renkleri ödülleriyle buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi ve İzmir Suluboya Ressamları Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl 81 sanatçının 112 eserle katıldığı 7. Ulusal İzmir'in Renkleri Resim Yarışmasında, Biran Özaksoy ile Birgül Ergün’ün eserleri birinciliğe değer bulundu.

İzmir Üniversitesi ve İzmir Suluboya Ressamları Derneği tarafından İzmir Üniversitesi Kurucusu ve Eğitim Duayeni Necdet Doğanata anısına düzenlenen 7. Ulusal İzmir’in Renkleri Resim Yarışmasının ödül töreni Özel İzmir Fatih Koleji Kültür Merkezinde gerçekleşti. Törene, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş ve İzmir Suluboya Ressamları Derneği Başkanı Nimet Topkaç’ın yanı sıra akademisyenler ile eser sahipleri de katıldı. Bu yıl 81 sanatçının 112 eserle katıldığı yarışmada, Suluboya Tekniği Kategorisinde Biran Özaksoy, Yağlıboya ve Akrilik Teknikleri Kategorisinde ise Birgül Ergün birinciliğe layık görüldü. Eser sahiplerinin ödüllerini Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata ve Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş verdi. Yarışmada, Suluboya Tekniği Kategorisinde ikincilik ödülünü Mirat Özkarabacak, üçüncülük ödülünü de Canan Kural kazanırken, Yağlıboya ve Akrilik Teknikleri Kategorisinin ikincisi Nevcihan Yegül, üçüncüsü ise Emine Pamuk Güveniş oldu.

Yarışmaya olan ilginin her geçen gün büyümesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, İzmir’in gün doğumu, gün batımı, tarihi dokusu ve sokakları da dâhil olmak üzere her bir karesi ile eşsiz bir ilham kaynağı olduğunu vurgulayarak, “Sizlerin eserleri ile farklı renkleri, dinleri, kültürleri ve renkleri bir arada barındıran yaşatan bu ruhun gelecek kuşaklara aktarılması çok önemli. Bizim hala daha güzel yarınlar için umutlarımız var. Sizlerin resimleri de umutlarımızın tuvallere yansımış hali. Bu nedenle el emeği göz nuru eserlerinizin tamamı bizim için çok değerli” dedi.

Yarışmada emeği geçen herkese teşekkür eden Dernek Başkanı Nimet Topkaç ise adına resim yarışması düzenlenen bir şehir olması nedeni İzmir’in çok özel bir yer olduğunu dile getirerek, “Kültürel, tarihsel, geleneksel binlerce efsane ve öyküyle dolu İzmir, resmetmekle bitmez. Bu yarışmayı uluslararası bir platforma taşımak hayal değil. Yarışmaya olan desteğinizin artması çıtayı yükseltecektir” ifadelerini kullandı.

Ödül törenin ardından dereceye giren ve yarışmaya katılan sanatçıların eserleri, İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sanat Galerisinde açılışı gerçekleşen sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergi, 3 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

ÖDÜL ALAN ESER SAHİPLERİ
* Selda Uğur Giliz, “Suluboya Tekniği”, İzmir Suluboya Ressamları Derneği Özel Ödülü ve İzmir Üniversitesi Özel Ödülü.
* Raif Yazıcı, “Yağlıboya ve Akrilik Teknikleri”, İzmir Suluboya Ressamları Derneği Özel Ödülü.
* Biran Özaksoy, “Suluboya Tekniği”, Jüri Özel Ödülü.
* Mehtap Özdemir, “Yağlıboya ve Akrilik Teknikleri”, Jüri Özel Ödülü.
* Ece Büşra Eryılmaz, “Yağlıboya ve Akrilik Teknikleri”, İzmir Üniversitesi Özel Ödülü.
* Funda Uysalcık, “Suluboya Tekniği”, Necdet Doğanata Özel Ödülü.
* Yakup Hayro, “Yağlıboya ve Akrilik Teknikleri”, Necdet Doğanata Özel Ödülü.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv