İzmir’in tüm çöpleriyle, İzmir’in bütün otobüsleri çalıştırılabilir

  • 0
  • 737
İzmir’in tüm çöpleriyle, İzmir’in bütün otobüsleri çalıştırılabilir
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nuri Azbar, her yıl  5 Haziran tarihinin Dünya Çevre Günü olarak kutlandığını belirterek, Dünya Çevre Günü’nü Ege   Üniversitesi’nde  çeşitli   etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi.Dünya Çevre Günü’nün tüm Dünya’da   coşkuyla kutlandığının altını çizen Prof. Dr.   Azbar, bu günün sadece etkinlik  kutlamalarıyla kalmamasını  dileyerek “Felsefik olarak da çevre bilincinin yerleşmesini istiyoruz’’ dedi.

Çeşitli çevre sorunlarına değinen Prof. Dr.  Azbar,  “Katı atık sorunundan  menfaat sağlayabiliriz. Bu atıklara,  atık gözüyle değil kaynak gözüyle bakılması gerekiyor.  Ülkemiz  enerji ve gübre fakiri. Bu atıklardan  enerji üretme ve yakıt anlamında  yarar sağlanabilir. Yeterli ağaç dikilse bu tür sorunların hepsi kökten çözülür. İzmir’in tüm çöpleriyle, İzmir’in bütün otobüsleri çalıştırılabilir. Bunlar çevre dostu organizmalarla metan gazı ile üretebilir’’ dedi.

AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR
MÖTBE’de 6 Haziran tarihinde  ‘Ağaç Yaş İken Eğilir’ teması etrafında  “1. Çevre Şenliği” düzenleyeceklerini ifade eden Prof. Dr.  Azbar, “Çok basit deney ve görsellerle çevresel kirlenmenin zararları ve nasıl engellenebileceği konularından bahsedeceğiz.  Çevresel farkındalık anlamında kısa filmler,  çevre sektör buluşması  gibi etkinlikler yapacağız. Geçen sene öğrencilerin atık maddelerden yaptığı sanatsal eserleri sergileyeceğiz’’ diye konuştu.
 
YEŞİL ÜNİVERSİTE
Atıklardan değer elde etmenin ilk aşamasının halkı bilgilendirmek olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Azbar, yaşanılabilir bir dünyanın sırrının ısrarda ve farkındalık yaratmakta olduğunu dile getirdi. Hastanedeki atıkların bilinçli şekilde geri dönüşüme kazandırılması için  hem öğrenci  hem üniversite çalışanı hem de akademisyenlere  eğitimler verildiğini kaydeden Prof. Dr.  Azbar, çevre dostu ve kurumsal  firmalarla çalışmanın  önemine vurgu yaptı.

Prof. Dr.  Azbar,  “Çevre haftası bizim için bir fırsat. Hedefimizde gençler  öğrenciler  ve çocuklar var. Atığa hayat kazandırmanın üzerinde duruyoruz. Çevre topluluğuna katkı verilmesini arzuluyoruz. Bütün amacımız İzmir’e ve  Ege’ye yakışan bir yeşil üniversite  yaratmak’’ diye konuştu.(İZMİR(Ege Ajans/Efecan Tür/ Ezgi Tanır / İlkyaz Can)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

Arşiv