İzmir’in yeni nesil devlet üniversitesi kalitesini tescilledi

  • 0
  • 660
İzmir’in yeni nesil devlet üniversitesi kalitesini tescilledi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in en genç devlet üniversitesi İzmir Kâtip ÇelebiÜniversitesi, hizmet kalitesinin ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemistandartlarına uygunluğunu tescilledi. Türk Standartları Enstitüsü Ege BölgeKoordinatörlüğü tetkikçileri tarafından gerçekleştirilen denetimden başarıylageçen İKÇÜ dünya standartlarında bir üniversite olma hedefinde önemli mesafealdı.
 
 
Düzenlenen törende Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, TSE GenelSekreteri Üzeyir Karagöz’ün elinden TSE bayrağını aldı. 4.kuruluş yıldönümünüTSE belgesiyle taçlandıran İKÇܒde gerçekleştirilen törende Rektör Prof.Dr.Galip Akhan dört yıllık süreci değerlendirdi.

 

Törene TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, RektörYardımcıları Prof.Dr. Tancan Uysal, Prof.Dr. Kocabaş, İKÇÜ Atatürk Eğitim veAraştırma Hastanesi Yöneticisi Prof.Dr. Mustafa Demirci, Rektör DanışmanıProf.Dr. Lütfullah Gündüz, Dekanlar, TSE Ege Bölge Koordinatörü MustafaKaraman, TSE Ege Bölge Belgelendirme Müdürü Ömer Eyüpoğlu, İKÇÜ Genel SekreteriGülten Gültekin, Strateji Daire Başkanı Erkan Küçükkılınç, TSE İzmir Ege Bölge LaboratuvarMüdürü Şahap Gürlerpaşa, TSE İdari İşler Müdürü Bilal Güven, yöneticiler,akademisyenler ve idari personel hazır bulundu.

 

“Yeni nesil devlet üniversitesi olarak dünya markasıolacağız”

İzmir’in yeni nesil devlet üniversitesi sloganıyla yoladevam ettiklerini kaydeden Rektör Prof.Dr. Akhan,  başarıya ulaşmak için en önemli kaynağınnitelikli insan gücü olduğunu belirtti. Prof.Dr. Akhan,  hedefe ulaşmada öğretim üyeleri ile beraberöğrencilerin büyük katkısı olduğunu söyleyerek, “Amacımız öğrencilerimizinkendilerini geliştirmek için sundukları gayretlere katkıda bulunmak mükemmeleulaşmak için bizleri de zorlayacakları ortam hazırlamaktır. Nitelikli öğrenciyiseçebilmemiz için marka olmamız gerekiyor. Marka içinde mutlaka bir imajınızolmalı. Biz yeni nesil devlet üniversitesi olarak hedeflerimizi sağlamtemellere oturtarak bu imajı bir dünya markası haline getireceğiz” dedi.

“İzmir’deki imar problemlerine takıldık”

İKÇܒnün konumunun şehrin gelişmesine katkı sunma noktasındaoldukça iyi bir tespit olduğunu söyleyen Prof.Dr. Galip Akhan, İzmir’in Kuzeybölgesinin üniversite - sanayi işbirliği için mükemmel bir alan olduğunuvurguladı. Tekel’in eski Balatçık Tütün İşleme Tesislerini hızlı bir şekilderestore ederek İzmir’in en güzel  kampüsalanlarından birini oluşturacaklarını belirten Prof.Dr. Akhan, Çiğli AnaYerleşkede Fen, Sosyal, Sağlık Bilimleri alanlarına ait fakültelerin yanındasosyal, kültürel ve spor tesislerinin yapılacağını söyledi. Prof.Dr. Akhan,master planlarının tamam olmasına rağmen İzmir’deki imar problemlerinetakıldıklarını da kaydetti.  Prof. Dr.Akhan,” Bu problemleri gördüğümüz için fabrikanın içindeki tütün depolarınıhızlıca restore ederek 16 000 m2 kapalı alanda öğretim üyeleri için 329 akademisyenodasının yanında; 32 eğitim laboratuvarı, merkezi kütüphane,  konferanssalonu, 21 amfi, 25 sınıf olmak üzere toplam 21 500 m2 kapalı alanı dahaoluşturduk. Mithatpaşa semtindeki eski NATO Komutanlığının rektörlük binasınınrestore çalışması  da bitme aşamasında.Mithatpaşa yerleşkemizde rektörlük binamızı hemen karşısında 2800 m2 lik eskiasker hastanesinin restorasyon ihalesi oldu ve 2015 yılında Sürekli EğitimMerkezi olarak hizmete sunmayı planlıyoruz” diye konuştu.

 “İzmir modern birkongre merkezine kavuşacak”

İzmir’e modern bir kongre binası kazandırmak için de kollarısıvadıklarını ifade eden Prof.Dr. Akhan, önümüzdeki günlerde KalkınmaBakanlığına önemli bir proje sunacaklarını ifade etti. Prof.Dr. Akhan,“Bakanlığın 2015 yatırımları için, 30000 m2 kapalı alana sahip, toplam 3000kişi kapasiteli kütüphanesi fuaye alanlarıyla, çarşılarıyla birlikte büyük birkompleks olacak yeni bir Kongre Merkezinin teklifini sunacağız.  Bu yapının projeleri bitmiş olup yatırımplanına alınırsa 2015 yılında ihaleye çıkabileceğiz. Geçici olarakkullandığımız 12000 m2  kapalı alanasahip sosyal tesis binasının restorasyonunu da teklif edeceğiz” diyekonuştu. 

“Sağlık alanına büyük katkı sunuyoruz”

Bayraklı da Sağlık Bakanlığının yapacağı Şehir hastanelerinebitişik bir kampüs de oluşturma projelerinin de olduğunu kaydeden Prof.Dr.Akhan, “Yaklaşık 1,5 milyon m2 bu alan üniversitemize tahsisi yapılmış olup,mastır projesi çizim aşamasındadır. Yakın gelecekte oldukça modern bir sağlıkkampüsümüz olacak” dedi.

Sağlık alanında Diş Hekimliği Fakültesi ve Klinikleri ileTıp ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin Aydınlık evler kampüsünde çalışmalarınıbaşarıyla sürdürdüğüne de vurgu yapan Prof.Dr. Akhan, “Burada yılda 50 binhastanın diş tedavilerini yapıyoruz. İKÇÜ Hastanesiyle İzmir Tepecik Eğitimve Araştırma Hastanesi ile protokollerimizi de sürdürerek güç birliğimizebaşarıyla devam diyoruz” şeklinde konuştu.

 

“İKÇܒnün vizyonel yaklaşımı takdire değer”

Kalite sisteminin bir bakkaldan, çok uluslu şirkete kadarher kurumun olmazsa olmazı olduğunu belirten TSE Genel Sekreteri ÜzeyirKaragöz, kalitenin uygulanamayacağı bir alan olmadığını ifade etti. Bu sistemiuygulayan her kurumun verimliliğine büyük katkı sunarak başarılı olduğunu ifadeeden Karagöz, üniversitelerin inovasyonun merkezi olduğunu söyledi. Karagöz,“İKÇܒye bu vizyonel yaklaşımı kazandıran bu yapılanmaya katkıda bulunanherkesi tebrik ediyorum. İnanarak konulan bu hedeflerin başarıya ulaşmasınıtemenni ediyorum. Kurumsal yapının bu kalite sistemi üstünde yapılandırılmasıbaşarıya götüren önemli bir etmendir. Akademik bilginin endüstriye aktarımıgünümüzde oldukça önem kazandı. Bu çerçevede TSE üzerine düşen görevisorumluluk bilinciyle yerine getirmektedir. Üniversitelerimizle devamlıişbirliği içindeyiz”  dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv