İzmirli Ece Çakaloğlu Toyota’nın Resim Yarışmasında birinci oldu

  • 0
  • 1.434
Yazı Boyutu:

Toyota’nın “Hayalimdeki Araba Resim Yarışması”nınTürkiye ayağında 12-15yaş kategorisinde birinci olan İzmir’denEce Çakaloğlu’nunailesi ödülünü ToyotaTürkiye Satış Sonrası Bölge Müdürü Onur Uçar’dan aldı. Toyota tarafındandüzenlenen ve dünyanın 5 kıtasından binlerce çocuğun katıldığı uluslararası“Hayalimdeki Araba Resim Yarışması” nın Türkiye seçmelerine 55 ilden 7 bin 833çocuk, otomobillerin gelecekte nasıl olacağını hayal ederek resimleştirdi. Jürideğerlendirmesi sonucunda 12-15 yaş kategorisinde İzmir’den Ece Çakaloğlu birinciolmuştu… 

Toyota tarafından düzenlenen ve 5 kıtadan binlerceçocuğun katılımıyla gerçekleştirilen “Hayalimdeki ArabaResim Yarışması”nın Türkiye ayağında 12-15 yaş kategorisinde birinci olan İzmir’denEce Çakaloğlu’nun ödülünü annesi aldı.  Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile 15Aralık 2013-17 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya, Türkiye’nin 55ilinden 7 bin 833 çocuk otomobillerin geleceğini hayal ettikleri birbirindenilginç resimlerle katılmışlardı. Ece Çakaloğlu’nun ödülü Toyota Türkiye Satış SonrasıBölge Müdürü Onur Uçar tarafından annesine verildi. 

HayalimdekiAraba Resim Yarışması için gelen resim çalışmalarından, katılım koşullarınauygun olanlar, Prof. Dr. Aydın Ayan Başkanlığı’nda, Prof. Dr. ZahitBüyükişliyen, Doç. Dr. Gülveli Kaya, Doç. Dr. Mustafa Orkun Müftüoğlu, Yrd.Doç. Dr. Burcu Ayan Ergen, Dr. Evren Karayel Gökkaya ve Arş. Gör. MehmetGöktepe’den oluşan jüri tarafından değerlendirilmişti. 

HayalimdekiAraba Resim Yarışması’nın Türkiye ayağında dereceye girenler, birbirindendeğerli hediyeler de kazandı. 12-15 yaş kategorisinde birinci olan çalışmasıylaEce Çakaloğlu Apple IPhone 4s cep telefonu ile ödüllendirildi. 

EceÇakaloğlu’nun resim çalışmasıyla birlikte kategorilerinde ilk üç dereceyikazanan toplam 9 finalistin eserleri Türkiye adına 5 kıtadan gelecek seçilmişresimlerin katılımıyla Japonya’da düzenlenecek Dünya Yarışması’nda yarışacak.Yarışma sonucunda birinci, ikinci, üçüncü ve onur dereceleri belirlenirken,Bronz, Gümüş, Altın ve bunların arasından da Başkan Toyoda Özel Ödülükazanacaklar.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Arşiv