İzmirli faytonu yeniden keşfetti

  • 0
  • 1.662
Yazı Boyutu:

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kordon’da başlatılan fayton seferlerine İzmirlilerin ilgisi, turistlerden daha yoğun oldu.

20. yüzyılın başlarına dek İzmir’de yaygın bir ulaşım aracı olarak kullanılan faytonlar artık sadece turizme hizmet verse de, son aylarda yeniden büyük ilgi görmeye başladı. Geçmişte kentin önemli simgeleri arasında yer alan faytonların İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi görünümüne uygun olarak düzenlenmesinin ardından bu keyfi yaşamak isteyenlerin sayısı önemli ölçüde arttı. Kentin yeni faytonları, gemilerle İzmir Limanı’na gelen yabancı turistlerin bir hayli beğenisini toplasa da, en büyük ilgiyi yine İzmir halkından gördü. Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları boyunca faytonlara yaklaşık 5 bin biniş yapılırken,  bu binişlerin yaklaşık yüzde 70’ini  İzmirliler ve yerli turistler gerçekleştirdi.
Özel eğitimli Haflinger cinsi atlarla koşulan, Victoria klasik tarzı faytonlar, yabancı dil ve davranış eğitimi almış tek tip giysili faytoncularla birlikte Kordon hem görsel bir zenginliğe kavuştu, hem de yeniden nal sesleriyle şenlendi. Kordon’da faytonlara koşulan 3- 6 yaş arası 35 Haflinger cinsi at, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Avusturya’dan getirildi. Victoria Klasik tarzındaki 12 adet körüklü fayton da, bu alandaki üretimi ile ünlü Manisa’nın Akhisar ilçesinde üretidi. Sabah 09.00’dan gece saat 00.00’a kadar Liman ile Konak Pier arasında sefer yapan faytonlar Kordon boyunca güzergahları arasında yolcu alıp indirebiliyor. Faytonların tek gidiş bilet ücreti ise yabancı turistler için 10 Euro iken İzmirliler ve yerli turistler için ise 20 TL olarak belirlendi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv