İzmirli İşadamlarından bir prestij projesi “Mistral”

  • 0
  • 1.159
Yazı Boyutu:

İzmir Limanı özelleştirilmesi sırasında Arkas liderliğinde oluşturulankonsorsiyumdan esinlenerek Mistral Yapı’yı kurduklarını söyleyen Arkas HoldingCEO’su ve Mistral Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Önder Türkkanı, “Ortaklarımızınçoğu İzmir ve Türkiye’nin konusunda önde gelen isimleri. İleride hepimizingurur duyacağı bir prestij yapıyı inşa etmek istiyoruz. El birliği ilemükemmeli arıyoruz” dedi.  

Temel aşamasına gelen yapının Haziran 2016’ya yetiştirilmesi hedefleniyor.Herhangi bir tanıtım, reklam vs. olmadan projenin yüzde 45’lere kadarsatıldığını söyleyen Türkkanı, böylesine bir satış performansının İstanbulludanışmanlarını çok şaşırttığını belirtiyor. 

Projeye İstanbul’dan da Büyük İlgi Var
Bu konum ve kalitede bir projenin İstanbul’da da büyük ilgi çektiğinisöyleyen Türkkanı, İstanbullu yatırımcıların devreye girmesi ile satışların yılsonunakadar tamamlanmasını bekliyor. 

İtalyan Mimarın Teras Vurgusu
İzmir gibi çok önemli bir Akdeniz kentine mimari anlamda farklı bir bakışaçısı getirebilmek için İtalyan Progetto ve Türk DNA Mimarlık firmalarındanhizmet aldıklarını söyleyen Türkkanı, İtalyan mimarın  “İzmir’de gün batımı olağanüstü. Bununkeyfine ancak büyük ve geniş teraslarla varılabilir” diye vurgulayarak mimariprojede teras alanlarına özel önem verdiğinin altını çizdi. 

Komşuluk, Yaşamı Kimlerle Paylaşacağınız ÇokÖnemli
Önder Türkkanı, “Rezidans kulesinde 6 penthouse’un 3’ü satıldı. Diğerkonutlara da İzmir’in seçkin isimlerinin yoğun talebi var. 1+1’den penthouse’a110 konut yapılacak. Ofis kulesinde ise, Arkas Holding, Erdoğan Atay Holdinggibi şirketleri göreceğiz. Yine uluslararası markalı otel yatırımcısı ErYatırım konut kulesinin ilk 8 katını satın aldı” dedi. 

İzmir’in En İddialı Projesi
Mistral İzmir’in lokasyonu, mimarisi, peyzajıylaİzmir’in en iddialı projesi olduğunu ifade eden Mistral Yapı Yönetim KuruluBaşkan Vekili Haydar İnaç, Mistral İzmir’in toplam arsa alanının 13 bin 923metrekare,  inşaat alanının ise 122 bin metrekare olduğunu, ofis, konut veçarşıdan oluşan Mistral İzmir’in lokasyonuyla da dikkat çektiğini söyledi. İzmir’inyeni kent merkezi Bayraklı’da Manas Bulvarı ile Ankara Caddesi’nin kesiştiğinoktada yer alan Mistral İzmir’in çift cepheli ofis binası, İzmir Körfezi’ningüzelliğini doyasıya yaşatacak geniş teraslı konutları ve sokak konseptliçarşısıyla İzmir’de ilklere imza attığını anlatan Haydar İnaç, sözlerini şöylesürdürdü:“Mistral İzmir mimarisinden, yaşam tarzına şehre izbırakacak konut, ofis ve çarşıdan oluşan, bir karma kullanım projesidir. Konutbinamızın sekiz katında uluslararası bir otel markasının hizmet verecek olmasıMistral İzmir’e değer katacak. Otel, konut ve ofis girişlerinin birbirindenbağımsız olarak konumlandırıldığı Mistral İzmir’de ofis binasında dört, konutbinasında 3.40 metreye varan tavan yüksekliği mekânsal hacim olanağı sunacak.İzmir’de ilk çift cephe uygulamalı ofis binası olma özelliği taşıyan Mistralİzmir Ofis, profesyonel ofis yönetimiyle şehirdeki ofis anlayışınıdeğiştirecek. Mistral İzmir Çarşı da kısa sürede İzmirlilerin vazgeçilmezihaline gelecektir.”

Mistral İzmir’in Türkiye’de ilk Leed platinum önsertifikalı ofis binasına, gold sertifika adayı konut binasına sahip olduğunuifade eden Haydar İnaç, yeşil bina özellikleri ile sadece İzmir’de değil,Türkiye’de de ilklere imza attıklarını söyledi.

Mistral İzmir’in mimari konseptini geliştiren DNAMimarlık ortaklarından Mimar Bora Şahbazoğlu, İzmir’e değer katacak bir projeyeimza attıkları için gurur duyduklarını söyledi. Mistral İzmir’in teknik vegörsel özellikleri nedeniyle fark yaratan bir proje olduğunu ifade edenŞahbazoğlu, temelden dış cepheye kullanılan her malzemenin titizlikleseçildiğini vurguladı. Şahbazoğlu, “Mistral İzmir, betonarme ve çeliğin aynıanda kullanıldığı kompozit bir yapı olma özelliği taşıyor. Çelik kompozit binaolması yatırım maliyetlerini artırmasına rağmen, hem daha dayanıklı hem de dahaestetik bir bina ortaya çıkardı. Hem ofis hem de konut binalarında yarattığımızdönme efekti Mistral İzmir’e estetik bir görünüm kazandırıyor. Çift cepheolarak tasarlanan ofis binasında dönme efektini aynı zamanda akustik bir engelolarak düşünülen şeffaf cepheyle, konuttakini ise güneşin en dik olduğuzamanlarda bile konutların gölgede kalmasına neden olan teraslarla sağladık”diye konuştu.

Mistral İzmir’de ofis ile konut binalarınıbirbirine bağlayan podyumun çarşı ve SPA olarak tasarlandığını anlatanŞahbazoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:“Yaklaşık 2 bin metrekarelik SPA alanında evsahiplerinin indirimli yararlanacağı fitness salonu, sauna ve buhar odaları,havuz, güneşlenme terasları, masaj odaları bulunacak. Yeşil bina olarakprojelendirilen Mistral İzmir’in konut ve ofis kuleleri arasında kalanpodyumunun üzerine yeşil bir çatı oluşturduk. Bu çatıda, oyun alanı, peyzaj, havuzve teras bulunacak. Projenin peyzajında arsamızın sınırında bulunan dereyi dedikkate aldık. Dere çevresine çocuk oyun alanları, koşu parkurları, bisikletyolları, yeşil alanlar, dinlenme bölümleri oluşturduk. Mistral İzmir’de bulunansokak çarşısında bu peyzaj devam ettirilecek ve çarşı ziyaretçileri de busosyal imkânlardan faydalanabilecek.”  

Mistral İzmir’in 38 katlı konut kulesinde 110 adetdaire buluyor. Genişlikleri 96 ile 418 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1dairelerin yanı sıra 4+1 olarak planlanan penthouse daireleriyle dikkat çekenMistral İzmir’in konut binasının girişinde 130 metrekarelik bir lobi bulunuyor.Tavandan yere kadar cam kullanılan Mistral İzmir’in konutlarında 3.10 metregenişliğe ulaşan teraslar ev sahiplerinin güneş ışığından maksimum yararlanmaimkânı sunacak. Mistral İzmir’in 34’üncü katında bulunan sosyal tesisi özeldavetlerin verilebileceği lounge alanı, bar, TV ve Play Station alanı,satranç-tavla alanı,  kütüphane ve İzmir Körfezi’nin eşsiz manzarasınahâkim terasıyla sakinlerinin keyifli zaman geçirmesini sağlayacak. Mistralİzmir’in 48 katlı ofis kulesinde büyüklükleri 65 ile 950 metrekare arasındadeğişen 153 ofis yer alacak. Kat yüksekliklerinin 4 metreyi bulduğu Mistralİzmir’in ofis girişinde yaklaşık 340 metrekarelik lobi yer alacak. Farklıkatlarda ofis sahiplerinin kullanımı için özel olarak tasarlanmış toplantıalanları oluşturulan Mistral İzmir’de, resepsiyon ve dinlenme amaçlı lobiler debulunacak. Mistral İzmir Çarşı ise kafe, giyim ve elektronik ağırlıklımarkalara ev sahipliği yapacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv