İzmirli mobilyacıların Dubai çıkartması

İzmir'in en seçkin 10 mobilya üreticisi Dubai 2021 Mobilya Fuarı'nda gövde gösterisine çıktı. İzmir Mobilyacılar Odası eski Başkanvekili Seyfi Dağ, "Prestijli fuarlar listesinde yer alan organizasyona toplu katılım sağlayan İzmirli mobilyacılar dünya genelindeki dev buluşmada gücünü ortaya koyuyor"dedi.

  • 0
  • 932
İzmirli mobilyacıların Dubai çıkartması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir'in en seçkin 10 mobilya üreticisi Dubai 2021 Mobilya Fuarı'nda gövde gösterisine çıktı. İzmir Mobilyacılar Odası eski Başkanvekili Seyfi Dağ, "Prestijli fuarlar listesinde yer alan organizasyona toplu katılım sağlayan İzmirli mobilyacılar dünya genelindeki dev buluşmada gücünü ortaya koyuyor"dedi. Tema Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Karslı, "10'u İzmir'den Türkiye genelinden toplamda 50 yerli mobilyacımız tasarımlarıyla, ürün çeşitliliği ve kalitesiyle başta Avrupalı mobilyacılar olmak üzere dünya devi Çin'le ciddi rekabet yapıyor"şeklinde konuştu.

İZMİRLİ MOBİLYACILAR GÖZLERİ KAMAŞTIRDI
Orta Doğu mobilya pazarının en önemli organizasyonlarından biri olan fuar Dubai'de başladı. Tüm dünyadan geniş bir ziyaretçi hacmine sahip olan bu fuarda, Türkiye'nin en seçkin 10'u İzmir'den toplamda 50 mobilya üreticisi yerini aldı. Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın kapısı olarak görülen organizasyonda İzmir'lilerin ağırlığı net olarak hissediliyor. Lammons Mobilya, Ornella Mobilya, Koltuk Diyarı, Haluk Dağ Mobilya ve Aksesuar özel standlarındaki ürünleriyle gözleri kamaştırdı.

 "ÇÖZÜM ORTAĞINA ÖVGÜLER YAĞDI"
Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın en büyük mobilya buluşmasına Dubai'nin ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Tema Fuarcılık Yönetimi Kurulu Başkanı Aykut Karslı, bu farda yerli üreticinin çözüm ortağı olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Karslı, "Dünya standartları ve üzerinde üretim yapan yerli üreticilerimizin uluslararası pazarlara yönelmesi gerekiyor. İzmirli mobilyacılarımzın global pazarda yer alması için toplu bir katılımla fuarda yer almasına çözüm ortağı olduk. Sergilenecek ürünlerin taşınması, standların oluşması, katılımcı vizeleri, ulaşım ve konaklamaları ile ikili görüşmelerini özel olarak programladık. Katılımcılarımız işbirliğimizden memnun. Sağlanacak ticari bağlantılarla bu memnuniyetin katlanmasını arzu ediyoruz"dedi.

 "İZMİRLİ MOBİLYACI TÜRKİYE'NİN YÜZ AKI"
Türkiye'nin uluslararası fuarlara katılan mobilyacılara önemli destekler sağladığını vurgulayan İzmir Mobilyacılar Odası eski Başkanvekili Seyfi Dağ, teşvik ve desteklerden yararlanacak firmaların ülke adına önemli fırsatları değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. Eski Başkanvekili Dağ, " Dubai Orta Doğu’nun parlayan yıldızı ve ticaretin kalbinin attığı bir konumda olmasıyla bizim için oldukça önemli bir pazar. Fuara İzmir'den 10 seçkin firmamız katılıyor. Bu organizasyonda yeni iş birlikleri kuracak olan Türk mobilyacılarımız, hem Orta Doğu pazarında hem de dünya pazarında boy göstermiş olacak. Yakın coğrafyada rakibimiz olan ülkelerden özellikle İtalyan ve Polonya ile dünya devi Çin'li firmalara karşı üreticilerimiz ciddi bir mücadele veriyor. İzmirli mobilya üreticisi katılımcılarımıza devletimizi yüzde 72'lik bir destek veriyor. Bu desteğinde verdiği motivasyonla arkadaşlarımız üretim ve pazarlama gücünü ortaya koyuyor. Dışticaret alanındaki tecrübemle İzmirli katılımcılarımıza bire bir destek oluyorum. Standlarımızı ziyaret eden alım heyetleri ve sektör profesyonelleri teşekkürlerini iş bağlantılarıyla gösteriyorlar"şeklinde konuştu.

"İZMİR'Lİ ÜRETİCİNİN GÜCÜNÜ GLOBALA TAŞIDIK"
İzmir mobilyasını uluslararası pazarda tanıtma ruhuyla Dubai Mobilya Fuarı'na katıldıklarını vurgulayan Lammons Mobilya'nın yetkilisi Doğan Uygar, Ortadoğu ülkelerine olan ihracatı katlamak istediklerini söyledi. Doğan Uygar, "Ortadoğunun kalbi Dubai. Bu kapıdan geçerek, Katar, Umman, Suudi Arabistan, Irak, Azerbaycan ve İran gibi ülkelere ulaşmak daha kolay. İzmir'in mobilya üretimindeki kalitesini uluslararası pazarlarda tanıtmak ve bayrağını daha üst seviyelere taşımak istiyoruz. Lammons Mobilya olarak 70 metrekarede ürünlerimizi sergiliyoruz. Standımızda 3 özel ürünümüz var. Kataloğumuzda 25 koltuk, 7 modüler takımımız var. Yarının mobilyasını bugünden tasarlayan bir firma olarak fuara ortadoğuluların yaşam tarzına uygun koyu renkli ürünlerlerimizle geldik. Bize ve İzmirli mobilyacılarımıza oldukça yoğun bir ilgi var. Bu ilgi siparişlere de yansıyor. 10 ülkeye ihracatımız var. Ortadoğudaki pazarda daha fazla yer almak istiyoruz. 10 bin metrekarelik üretim alanımızla, ciddi Ar-Ge yatırımımızla bunu hak ediyoruz. 1987'de firmamızı kurduk, 35 yıldır bu işi yapıyoruz. İmalatımızda doğru ürün, doğru işçilik kullanıyor, gününde teslim ettiğimiz ürünün arkasında duruyoruz. Dünya mobilya pazarından Türkiye'nin daha fazla pay alması için bu çalışmayı bir vatani görev olarak görüyoruz. Ülkemizin dış ticaret hacmini büyütebilmemiz için Ticaret Bakanlığımızdan Teşvik, Lojistik, Pazar analiz ve araştırmaları konusunda daha fazla destek istiyoruz. Ticareti biz yapsakta asıl kazanan Türkiye olacaktır"dedi.

"ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARDA BOY GÖSTERELİM"
Köklü bir mobilya üreticisi olmanın güveniyle küresel pazara daha fazla ağırlık vermeye başladıklarını belirten Ornella Mobilya Yetkilisi Sinan Çakan, kendilerine ve İzmir kentine mobilya markası anlamında değer katmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirdi. Sinan Çakan, "Ar-Ge çalışmalarımız, üretim kalitemiz, fiyat politikamız ve satış sonrası servis hizmetimizle sektörün önde gelen mobilya üreticilerindeniz. Ciddi firma başarılarımızla uluslararası pazarlarda adımız dilden dile dolaşıyor. Sadece kendimiz için değil kentimiz içinde  bir katma değer yaratmak istiyoruz. Bunun yolu küresel pazarda birlikte sergilenecek güçlü bir duruştan geçiyor. Müşterilerimizin hayat standarlarını arttıran onların keyifle yaşayabilecekleri mobilyaları üretiyoruz.

Yaşam alanlarında kaliteyi, konforu ve estetiği bir araya getiren özel tasarımlarımız beğeni topluyor. Dubai Fuarı'na katılacak ürün çeşidimiz geniş ürün yelpazemizin içinde zaten mevcuttu. Bunu güncelledik. Organizasyonun paydaşları bize yurtdışında olduğumuzu hissettirmeyecek hizmetlerini sundu. Ornella markasını dünyaya açılan önemli bir platformda sergilemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Önemli iş görüşmeleri yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Sağlayacağımız her ticari bağlantı kendimize, kentimize, bölgemize ve ülkemize ekonomik katkı koyacak. İzmir'den daha fazla katılımcıyla dünyanın en önemli fuarlarında boy göstermeye devam etmek istiyoruz. Teşvikleriyle bu imkanın sağlanmasında bize destek veren ülkemize teşekkür ediyorum"dedi.

"İZMİRLİ MOBİLYACILARDAN BİR İLK"
Dubai fuarına toplu katılımla İzmirli mobilyacıların bir ilki gerçekleştirdiğine dikkat çeken Koltuk Diyarı Yetkilisi Cüneyt Atıcı, Üretim anlamında İzmir'in gizli kalmış potansiyelinin tanınması için önemli bir misyonu yerine getirdiklerini söyledi. Cüneyt Atıcı, "Dünya standartlarının çok üzerinde mobiya üretimi yapabilen firmaların merkezi İzmir'de. Kentimiz gizli bir üretim üssü gibi bir konumda. Dubai fuarına 10 İzmirli firma olarak katıldık. Kentimizin bu makus talihini kırma kararındayız. Bu toplu organize çalışmayı yapmak tarihi bir başlangıcın yapılması bize nasip oldu. Dubai fuarında Avrupa Birliği, Ortadoğu, Afrika ülkeleri başta olmak üzere önemli ziyaretçiler var. İzmir'deki mobilya üretim kalitemizi hesaplı fiyatlarımızı anlatıyoruz. Önemli ilgi gördük. Bu ilgi ticari bağlantılarımıza da olumlu yansıyor. 2017'de kurulmuş 5 ülkeye ihracatı olan Koltuk Diyarı olarak katıldığımız organizasyonda 96 metre kare yerimiz var. Orta ve üst sınıf hedef kitlemize hitap eden 7 takım sergiliyoruz. Sektör profesyonelleri standımıza büyük ilgi gösteriyor. İngilizce ve Arapça bilen tercümanlarımız alım heyetleriyle yakından ilgileniyor. Kendimizi ve kentimizi başarıyla tanıtıyoruz. Bu Dubai fuarına ilk katılışımız. Kolay ve zahmetsiz bir katılım gerçekleştirdik. Ürünlerimizin fuara taşınması, vize, ulaşım ve konaklama anlamında hızlı ve entegre bir çalışma ile karşılaştık. İzmir'in mobilya markasını emin adımlarla küresel pazarlarda daha güçlü temsil etme kararlılığındayız"şeklinde konuştu.

KENDİMİZ İÇİN DEĞİL KENTİMİZ İÇİN
İzmir'de ekip ruhuyla kentini organize olmakta zorluklar yaşadığını savunan Koltuk Diyarı Yetkilisi Cüneyt Atıcı, "Kaliteli üretim yapan mobilya firmalarının global pazarlara açılması gerekiyor. Biz üretim kapasitemizin yüzde 50'si ile yurt içi talepleri karşılıyoruz. İç piyasada rekabeti zorlamadan büyüme alanımızın olduğu yurtdışı pazarlarda yüzde 50 kapasitemizi değerlendirmek istiyoruz. Kalitemizi arttırdık, global pazardan bunun hakkını almak istiyoruz. Kentimizdeki odalarımız, derneklerimiz, yerel ve genel yönetim organize olsa ve sektörü organize etse İzmir'in dış ticaretteki rolü artacak. Sadece üretici değil, kentimiz ve ülkemiz kazanacak"dedi.

"50 YILLIK TECRÜBEYLE PAZARDAYIZ"
 Yarım asırlık bilgi birikimleriyle ürettikler mobilyaları uluslararası organizasyonlarda tanıtmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Haluk Dağ Mobilya ve Aksesuarın sahibi Haluk Dağ, üretim güçlerinin tamamını kullanabilmek ve ülkeye katma değer kazandırmak için Dubai fuarına katıldıklarını dile getirdi. Haluk Dağ, "1987'de kurumsal aile firmamızı kurduk. 4 bin metre karelik alanda üretim yapıyoruz. Aksesuar imalatıyla başladığımız ürün gamımıza koltuk takımlarınıda ekledik. Yüzde 70 iç piyasaya yüzde 30 da ihracatımız için üretim yapıyoruz. Ülkemizin 72 ilinde varız. 12 ülkeye ihracatımız var. Üretim kapasitemizin yüzde 50'sini ihracata yöneltmek istiyoruz. Dubai fuarındaki 70 metrekarelik alanda 3 takım koltuk, 2 takımda yemek odası sergiliyoruz. Bölgeye hitap eden 4 takım koltuk ve yüzlerce aksesuarın yer aldığı kataloğumuzu standımızdan dağıtıyoruz. Üretim kalitemiz, vizyonumuz, doğru zamanda yaptığımız doğru işler bizi bu başarılı noktaya taşıdı. Mobilya ile yakından ilgili ziyaretçileri standımızda ağırladık. Tanıtımlarımızı yaptık. Olumlu geri dönüşler aldık. Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde hak ettiğimiz yeri almak için rekabet ediyoruz. Mobilya ek işimiz değil tek işimiz. Biz ve bizden sonraki genç kuşağımızın bu bayrağı daha üst seviyelerde dalgalandırması en büyük temennimiz. Uluslararası nitelikteki bu organizasyona birlik ve beraberlik içinde katılmış olmaktan memnunuz. Bu tür organizasyonlara İzmir'in önemli bir mobilya üretim merkezi olduğunu gösterecek şekilde toplu katılım sağlanmasından yanayız. Biz öncüleri olduk. Bizden sonrakiler devamını getirsin"şeklinde konuştu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv