İzmirli pandomimci Tunus’u büyüledi

İzmirli pandomim sanatçısı İlker Kılıçer, Karşıyaka Belediyesi'nin destekleriyle, Tunus’ta düzenlenen Pour Enfants Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali’ne katıldı.

  • 0
  • 496
İzmirli pandomimci Tunus’u büyüledi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli pandomim sanatçısı İlker Kılıçer, Karşıyaka Belediyesi'nin destekleriyle, Tunus’ta düzenlenen Pour Enfants Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali’ne katıldı. 3 ayrı şehirde 5 performans sergileyen sanatçı, Türkiye’yi başarıyla temsil etti. İtalya, Polonya, Mısır, Lübnan, Fransa, Cezayir, Hong Kong ve Japonya’dan ekiplerin de yer aldığı festivalde; dramaturgluğunu Dr. Fatma Keçeli’nin, kukla tasarımını Ezgi Or’un yaptığı Mimdo’s Call (Mimdo’nun Aradığı) isimli pandomim oyunu büyük ilgi gördü.
 
SANAT VE SANATÇIYA DESTEK
İlker Kılıçer'i tebrik eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil etmeyi sürdüren sanatçımızı yürekten kutluyorum. Karşıyaka Belediyesi olarak, sanatın ve sanatçının destekçisi olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.
 
BİR KEZ DAHA DAVET EDİLDİ
Destek veren herkese teşekkür eden İlker Kılıçer de “El Keff, Siliana ve Hammam Lif şehirlerinde performanslar sergiledim. Pandomim sanatının çoğulluğunu, kapsama alanındaki sonsuzluğunu bir kez daha görmüş oldu Tunus’un yoksul bölgelerindeki çocuklar. En büyük destekçim Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a ve Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu’ndan Vedat Kuşku’ya katkıları için çok teşekkür ediyorum.  Ayrıca Tunus’un Ben Arous şehrinde 16-20 Mart tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Clown Festivali’nden de resmi davet mektubu aldım. Tunus oyunumuzu çok sevdi. Biz de Tunus’u” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv