İzmiroğlu: “Aile şirketleri yetkin profesyonellerle büyür”

  • 0
  • 703
İzmiroğlu: “Aile şirketleri yetkin profesyonellerle büyür”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gerçekleştirdiği projelerle hem topluma hem de üyelerine katkı sağlayan Ege İş Kadınları Derneği, (EGİKAD) bu kez de üyelerini aile şirketlerinde profesyonel yönetim ve kurumsallaşma konusunda bilgilendirdi. Aile şirketleri konusunda birçok kitabı olan  Dr. Mazhar İzmiroğlu’nu konuk eden EGİKAD, ağırlıklı olarak KOBİ olan üyelerinin kafalarındaki soru işaretlerini de giderdi.
Geleneksel hale gelen EGİKAD Biz Bize toplantısı Swisotel Büyük Efes’te gerçekleştirildi. Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şube Başkanı Musa Turan ile Kişisel Gelişim Uzmanı İkbal Kaya’nın da konuk olarak yer aldığı toplantıda Dr. Mazhar İzmiroğlu, ‘Aile Şirketlerinde Profesyonellerle Yönetim’ konusunda bir sunum yaptı.

Sürdürülebilir başarı
Toplantının açılışını yapan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, Hemen hemen hepsi aile şirketi ve KOBİ olan üyelerine şirket yönetimi ve kurumsallaşma konusunda bilgilendirme yaptıklarını söyledi. Dr. Mazhar İzmiroğlu’nun da aile şirketleri ve kurumsallaşma konusunda uzman olduğunu ve birçok kitabı bulunduğunun altını çizen Elmasoğlu, “Biz dernek olarak üyelerimizin kendisini geliştirmesi ve işlerinde sürdürülebilir bir başarıya ulaşması içinde projeler üretiyoruz. Bu kapsamda aile şirketlerinde profesyonel yöneticilerle birlikte çalışma konusunda da bugün bilgilenmiş olacağız.  Bundan sonra da bu tip çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Profesyonel yöneticilerden yararlanın
Daha sonra sunumuna başlayan Dr. Mazhar İzmiroğlu da Türkiye’de firmaların yüzde 90’ının aile şirketi olduğuna işaret ederek, bu tip şirketlerin yaşam ömrünün de ortalama 25 yıl olduğunu söyledi. Kişiye bağlı olmayan, kurumsallaşmasını tamamlayan firmaların daha uzun süreler ayakta kalabildiğini ifade eden İzmiroğlu şöyle konuştu: “Aile şirketlerinde en büyük sorun kurumsallaşamama. Bununla birlikte profesyonel yöneticilerle çalışma konusunda da sıkıntılar yaşanıyor. Şirket yöneticileri işleri çeşitli nedenler yüzünden profesyonel yöneticilere bırakamıyor. Alanında uzman, iyi yönetmeyi bilen profesyoneller ile çalışmak aile şirketlerini büyütür. Bu şirketlere farklı bakış açıları getirir. Aile şirketleri profesyonel yöneticilerden mutlaka yararlanmalı. Bu konularda danışmanlık hizmetleri de alınabilir.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv