İZSİAD, Ata'yı muhteşem bir gece ile andı

  • 0
  • 3.866
Yazı Boyutu:

Sürdürdüğü projelerle İzmir'de adından söz ettiren İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) 10 Kasım'da da Atatürk'ü örnek bir gece ile andı. Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Volkan Konak'ın popüler şarkı ve türküleri, ünlü tiyatro sanatçısı Kenan Işık'ın Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili şiirler okuduğu geceyi Karşıyaka Spor Salonu'nda 7 bin civarında İzmirli ilgi ve beğeniyle izledi.TRT’nin başarılı sunucularından Murat Can Canbay’ın üstlendiği ve bu yıl 8’nci kez düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Annma etkinliğine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Karşıyaka CHP İlçe Başkanı Adnan Alabay,Ben TV Sahibi Erol Yaraş ile birlikte İzmir'in önde gelen isimleri katıldı.
 
Helikopter kazasında şehit olan 17 askerin rahmetle anıldığı gece saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatıldığı kısa film gösterisi ile devam etti.
 
YILMAZ BEKÇİSİYİZ
İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Baran bu gecenin matem gecesi olmadığını belirtti, Mustafa Kemal Atatürk'ün aralarından 74 yıl önce ayrıldığını ancak Atatürk'ü içlerinde yaşattıklarını ve andıklarını söyledi.  O’nun Türk milleti ve tüm insanlık için yaptığı hizmetlerin, ortaya koyduğu ilke, devrim ve ideallerin daima yollarını aydınlatacağına işaret eden Baran “Atatürk bugünün ve yarının nesillerine örnek olmaya devam edecektir. Atatürk ilkeleri ve Atatürkçülük Türk milletinin ihtiyaçlarından, doğan, gerçekçi, milli ve yenileşmeye açık, çağdaş bir sistem kurmayı amaçlar. Atatürk'ün bizlere bıraktığı cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olarak, onun ilkelerine onlan içten bağlılığımızı belirtiyor ve onun göstermiş olduğu yoldan ayrılmayacağımızı ifade ediyorum" dedi
 
 “Ben Cumhuriyetin okullarında okudum, Cumhuriyetin nimetlerinden yararlandım, Cumhuriyeti korumak içinde sonuna kadar mücadele edeceğim” diyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, İzmir'in Atatürk'ü en iyi şekilde andığını belirterek onun ilkelerine de en iyi şekilde sahip çıktığını vurguladı.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Atatürk konusunda İzmir'in farklılığını her zaman ortaya koyduğunu söyledi. İzmir'in Ata'sına ve onun tüm devrimlerine en büyüğü olan Cumhuriyete sahip çıkan kent olarak görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini açıklayan Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak bana yaşamımın en büyük armağanı. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Ulu Önder Atatürk'ün tüm devrimleri" dedi.
Konuşmaların ardından katkılarından ötürü Durak ve Kocaoğlu'na İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Baran teşekkür plaketi verdi.
 
Daha sonra sahne alan Volkan Konak, birbirinden güzel parçalarını anma gecesinde salonu dolduran 7 bin İzmirliye seslendirdi. Ünlü Tiyatro Oyuncusu Kenan Işık ise gece boyunca Atatürk ile ilgili birbirinden güzel şiirleri okudu. Coşkulu bir kalabalığın olduğu salonda İzmirliler Ata'sını farklı bir gecede anmanın mutluluğunu yaşadı.

Sezin Şahin, Müzeyyen Çakıcı, Türkan Bardakçı, Serkan-Canan Şahin, Ayhan Baran, Cevat Durak, Neslihan Turhan

Ahmet-Serpil Baştuğ, Aziz-Türkegül Kocaoğlu,  Adnan Alabay, Mustafa Moroğlu

Şirin-Reşat Yörük, Kerem, İrem Yörük, Barış-Sibel Kızak, Fersun-Güçlü Ceyhan, Nazmiye-Hasan Küçükkurt, Birol Soylu

Çağlayan-Yelda İnanlı, Ebru Öğütverici, Ayşenur Sürekl, Gamze Uğurlu, Adnan Alabay, Fulya Sivrioğlu, Duygu Gülhan, Fatih-Emine Özfatura

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Arşiv